23 Temmuz 2024

“TÜRK MİLLETİ’NİN HUZUR VE MUTLULUĞU İÇİN NE GEREKİYORSA ONU YAPTIK”

  • PDF

 

 

Av. Hayati Yılmaz; “Genel Merkez bugün kâğıt üzerinde bizleri görevden alıp teşkilatı kapatmış olabilir ancak pazartesi günü Fatsa Cumhuriyet Meydanına gelmiş partili partisiz binlerce vatan evladının gönlünden nasıl alacaktır”

 

Genel Merkez tarafından görevden alınan Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Teşkilatı ve MHP Fatsa İle Başkanı Av. Hayati Yılmaz, konuyla ilgili bir basın toplantısı gerçekleştirdi.

Toplantının amacı Milliyetçi Hareket Partisi Genel Merkezinin Fatsa İlçe Teşkilatımızı feshetmesi nedeniyle kamuoyunu bilgilendirme toplantısıdır diyen Hayati Yılmaz, “Ben ve arkadaşlarım asla kişisel menfaatlerimiz için veya kişilerin menfaati için değil, başta milletimiz ve devletimiz olmak üzere partimizin ve Türk Milletinin menfaati için siyaset yapıyoruz” dedi.

“Teşkilat başkanı ve yöneticiler olarak bütün bu olup bitenlere karşı ilgisiz ve

vurdumduymazlık yapmamız beklenemezdi”

Yılmaz açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “ Bildiğiniz üzere partimiz içinde genel başkanlık ve merkez yürütme kurulu üyeleri ile tüzüğün ilgili maddelerinin değiştirilmesi için olağanüstü kurultay süreci başlamıştır. Bu sürece partimizi getiren süreç, hepinizin ve Türk Kamuoyunun bilip takip ettiği üzere Sayın Genel Başkanımızın 07 Haziran 2015 tarihinde 25. Dönem milletvekili seçimleri sonucunda aziz Türk Milletinin hiçbir siyasi partiye tek başına hükümet kurma imkânı ve yetkisi vermediği anlaşılınca gece saat 24.00 sıralarında koalisyona karşı çıkarak her şeyi reddetmesi ve ülkeyi erken seçim sürecine sokup 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekili seçimleri sonucunda ise Adalet ve Kalkınma Partisinin adeta tekrar küllerinden doğmasına sebebiyet verip akabinde partimizin oylarını net olarak %4.39 oranında kaybedip yaklaşık 2 milyon seçmenimizin AKP oy verip AKP’nin %49.5 oy almasına ve bizim net %4.39 oranında ve seçmen bazında yaklaşık 2 milyon oyumuz AKP’ye oy vermesi sonucu parti içinde ve teşkilatlarda olan gerginlik ve kızgınlık sonucu ortaya çıkan kurultay sürecidir.  Yine Sayın Genel Başkanımızın 1 Kasım Seçimleri öncesi 2 yer dışında miting yapmaması ve kamuoyunda oy kaybına sebebiyet veren açıklamalar yapması parti tabanında ve teşkilatlarda çok ciddi kırılmalara ve rahatsızlıklara yol açmıştır. Teşkilat başkanı ve yöneticiler olarak bütün bu olup bitenlere karşı ilgisiz ve vurdumduymazlık yapmamız beklenemezdi ve beklenmemeliydi. Bu moral bozukluğu ve kötü gidişat kurultay talebini kaçınılmaz kıldı” dedi.

 

             “Bu yolda yürümeye devam edeceğiz”

1 Kasım 2015 tarihinde yapılan milletvekili genel seçim sonuçlarının Sayın Genel Başkanımız ve genel merkez yöneticilerince doğal gibi karşılanmaya çalışılıp geçiştirilmeye çalışılması ve hiçbir öz eleştiri yapılmaması parti teşkilatlarındaki üzüntü ve kaygıyı zamanla öfkeye dönüştürmüş ve bu sürece girilmiştir diyen Yılmaz: “ Bu kötü gidişata teşkilat yöneticileri ve başkanı olarak dur deme zamanı gelmiş ve hatta geçmişti. Biz de kamuoyunda bu süreçte en iyi aday ile yol yürümeye teşkilat olarak karar verdik. Yürümeye de Allah izin ve yeki verdiği sürece devam edeceğiz. Biz parti tüzük ve disiplinine asla aykırı davranmadık. Siyasi partiler ve MHP kimsenin şahsi malı değildir. Türk Milletine aittir.  Biz de parti içinde mutlu bir azınlık için değil Türk Milleti’nin huzur ve mutluluğu için ne gerekiyorsa onu yaptık. Doğru yapmışız ki 30 Mayıs 2016 Pazartesi Fatsa Cumhuriyet Meydanında toplanmış partili partisiz binlerce vatan evladı bu durumu ispatlamıştır. Genel Merkez bugün kâğıt üzerinde bizleri görevden alıp teşkilatı kapatmış olabilir ancak pazartesi günü Fatsa Cumhuriyet Meydanına gelmiş partili partisiz binlerce vatan evladının gönlünden nasıl alacaktır” dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde