23 Temmuz 2024

FATSA'DA MERAL AKŞENER RÜZGARI ESTİ BİNLERCE KİŞİ MEYDANA AKIN ETTİ

  • PDF

MHP Genel Başkan Adaylarından Meral Akşener, Fatsa Cumhuriyet Meydanı'nda vatandaşlar ve partililer ile buluştu.

İzmir eski İl Başkanı Musavat Dervişoğlu'nun konuşması ile başlayan programda Akşener'e Fatsa Spor atkısı hediye edildi.

Mitingde, siyasetin hemen hemen her yelpazesinden yüzlerce Fatsalının miting alanını doldurduğu gözlemlendi.

"Başbakan Meral" sloganları, alkışlar ve sevgi gösterileri ile konuşmasına başlayan Akşener, "Sizlerle birlikte çıktığımız bu yürüyüş kurultay yürüyüşü değil. Aynı zamanda iktidar yürüyüşüdür" dedi.

Alandan yükselen, "Ülkücü hareket engellenemez" sloganlarına da Akşener, "Siz karar verirseniz kim engelleyebilir. Yeter ki siz karar verin. Engellemeye çalışanlar out'a düştüler" sözleriyle karşılık verdi.

 “Hz. Adem fıkrası” 17-25 Aralık operasyonlarına atıfta bulunan ve bulunana para kasaları ile ayakkabı kutularını hatırlatan Akşener, “O evlerden adam boyu kasalar çıktı banka şubesine dönmüş evlerdir onlar tabı ki banka genel müdürünün evinden de ayakkabı kutuları çıktı, bir de para sayma makineleri. Para sayma makinesini uzun sure anlayamadım yanı niye para sayma makinesi olur bir evde. Dediler ki çocuklara anası babası kıyamamıştır, eller yara olmasını para sayarken ama sonra Konya’daki bir abi dedi ki ‘Yanılıyorsun arabayla ev hizasına var ya onun için para sayma makinesine saydırıyorlar. İşte Hz. Adem fıkrası haram lokma yediğin zaman haram lokma yuttuğun zaman o andan itibaren haya ve edep duyguları kayboluyor haya ve edep duygularını kaybetmiş oluyor, insanlar her şeyi yapabiliyor” dedi.

“Biz iktidara gidiyoruz. Bugün burayı şereflendiren sizlerin varlığıdır”

Amerika’daki genç bir savcının Rıza Zerrap davası sebebiyle 17-25 Aralık’ın iktidardaki muhataplarını tir tir titrettiğini iddia eden Akşener: “Biz iktidara gidiyoruz. Bugün burayı şereflendiren sizlerin varlığıdır. Biz iktidara gidiyoruz, sizin desteğinizle iradenizle yürüyoruz ve çok hızlı bir biçimde iktidara yürüyeceğiz. Çünkü Türkiye hiç olmadığı kadar şantaja baskıya acık bir hale gelmiştir. Çözüm süreci olsun tamam, Abdullah Öcalan için değil dediler mi dediler. Beş vakit namaz kılar dediler mi, dediler. Apo olmasa Türkiye ne halde olurdun dediler mi dediler ve ondan sonra bir müsteşar yardımcısı Oslo’da kahkahalar içinde karşısındaki PKK’lılara söylediği söz ‘Evet biliyoruz. Türkiye’yi bir silah deposu haline getirdiniz. Şehirlerinize bomba yığdınız biliyoruz ama görmüyoruz.’ Çünkü AKP iktidarı öyle bir talimat verdi. 2014 de bir kanun çıktı. O kanunda çözüm surecinde kafasını çeviren bütün bürokratlar için siyasetçilerin verdiği o bütün talimatlara uyan, teröristlere kafasını çeviren bürokrasiyi korumak amaçlı bir kanun çıktı. O kafası çevrilen bürokrasinin göz yummasıyla, bugün şehirlerimiz binlerce köstebek yuvasına çevrilmiş yeraltılar, kazılmış rögarlar en üst seviyede kazılmış tüneller şimdi orada mücadele ediyorlar” dedi.

“Fındık, hem sizin geçim kaynağınız hem Karadeniz’in geçim kaynağıdır”

Akşener, 26 liralardan 9 lira seviyelerine gerileyen fındık fiyatları üzerinde meseleyi özetledi. Akşener” Türkiye’nin dünya üzerinde tek fiyatını belirleyeceği ürünün fındık olmasına karşın, piyasadaki tek yerli alım yapan firmanın İtalyan bir firmaya satılmasına göz yumulduğunu belirterek “Türkiye’nin çok önemli stratejik ürünlerinden birisidir. Çünkü fındık üretimi Türkiye’nin Dünya’da fındık fiyatlarını takip ettiği tespit ettiği bir üretim alanıdır. Yani bizim fiyatını kontrol ettiğimiz tek ürün fındıktır. Fındık, hem sizin geçim kaynağınız hem Karadeniz’in geçim kaynağıdır. Ama Türkiye'nin çok stratejik bir ürünüdür. Yani aynı bor gibi stratejik ürünüdür. İtalya fındık meselesinde fındığın sanayide kullanılması konusunda bizim en büyük rakibimiz. Biz fındık fiyatını artırdığımız zaman İtalyanların bunu alarak çikolataya başka malzemeye başka yiyeceğe dönüştürmesi nerdeyse fiyat artırıyor. Dolayısıyla İtalyanların ve başkalarının satın aldığı fındığın fiyatı düşecek ki üretimleri mamulleri için pazar bulsunlar. Onu ucuza mal edip üstüne fiyat olarak katma değeri koysunlar. Oyun burada. Fındık gibi stratejik bir ürünümüzü İtalyanların insafına bıraktılar” dedi.

HABER MERKEZİ

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde