23 Temmuz 2024

“FINDIK SEKTÖRÜNDE UZUN VADELİ BİR ÇÖZÜM ÜRETİLMELİDİR”

  • PDF

Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar, Ordu’da düzenlenen fındık çalıştayında ziraat odaları olarak bir rapor sunduklarını dile getirdi.

Bölgemiizn en büyük gelir kaynağı olan fındıkla ilgili tüm siyasi partilerin ve sivil toplum örgütlerinin bir araya gelmesi gerektiğini belirten Kibar, Cumhuriyet Halk Partisine böyle bir çalıştay düzenledikleri için teşekkürlerini sundu.

Kibar:  “Öncelikle Cumhuriyet Halk Partisi gibi büyük bir partinin ilimizde ‘Fındık Çalıştayı’ gibi bir çalıştay yapması gerçekten bizler açısından memnuniyet vericidir. Ordu’da yapılan çalıştayda fındık ile ilgilenen tüm kurumlar oradaydı” dedi.

Fatsa Ziraat Odası Başkanı İbrahim Ethem Kibar açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü, “Fındık ihracatçılarından borsalara, ziraat odalarından FİSKOBİRLİK yöneticilerine kadar fındıkla alakası olan tüm taraflar bu çalıştaya katılım gösterdi. Herkesin katıldığı bu toplantıda karşılıklı istişareler, fikirler ve projeler üzerinde konuşmalar oldu. Herkes kendi sektörünü düşünerek, bir takım açıklamalar yaptı. İhracatçıların vermiş olduğu rapor ve bilgiler, daha çok kendi hesaplarına yönelik oldu. Yapılan toplantıda tüm kurumlar kendi düşüncelerini aktardı.

Bizde ziraat odaları olarak fındık ile ilgili bir rapor sunduk. Sunduğumuz bu raporumuzda ihracatçılardan FİSKOBİRLİĞE, fındık borsalarından fındık manavlarını ve başta üretici olmak üzere sektörün bütün paydaşlarını ortak akıl çerçevesinde, siyasi parti gözetmeksizin, fındık üretimi yapan illerin vekillerinin katılımıyla ortaklaşa bir ‘Fındık Çalıştayı’nın düzenlenmesini savunduk. Raporumuzda ayrıyeten,  geniş kapsamlı fındık çalıştayının içerisinde fındık kanundan FİSKOBİRLİK gerçeğine, devletin oynaması gereken rolden destekleme modellerine kadar, çok ayrıntılı konuları içeren ifade ettik.

Bu noktada hazırlamış olduğumuz bu raporu daha öncede Tarım Bakanlığına ve bölge milletvekillerimize sunmuştuk. Raporumuzda sadece üreticimizi değil, fındıkla alakalı tüm paydaşların kazanmasının sağlanmasının lazım olduğunu vurgulayarak, sektörle alakalı uzun vadeli bir çözüm üretilmesi dile getirdik. İhracatçılardan FİSKOBİRLİĞİN olması gereken şekline kadar ayrıntılı bir şekilde sunum yaptık. CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, yapmış olduğumuz bu sunumdan ve ziraat odalarının böyle bir rapor hazırlamasından dolayı çok memnun olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, dünya üretiminde yüzde 75’ne sahip olduğumuz bir üründe bu zamana kadar bir devlet politikasının sabitleştirilememesinde dolayı üzüntü duyduğunu ifade etti. Bizimde dile getirdiğimiz gibi Kılıçdaroğlu, fındık için bir partinin değil tüm siyasi partilerin bir araya gelerek tarım politikası üretmesi gerektiğini söyledi” şeklinde konuştu.       

HABER MERKEZİ

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde