23 Temmuz 2024

HEDEF; YANGINA KARŞI BİLİNÇLİ BİR NESİL OLUŞTURMAK

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yangına ve afetlere karşı bilgili ve bilinçli bir nesil oluşturmak amacıyla başlattığı güvenli yaşam eğitimleri devam ediyor.

 

Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol kapsamında, İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitmenleri tarafından son iki yıldır il genelindeki okullarda yangın güvenlik eğitimleri düzenleniyor. 2015-2016 eğitim öğretim yılında düzenlenen eğitimlerde 111 okuldaki 17 bin 440 öğrenciye güvenli yaşam eğitimi verildi.

 

429 OKUL, 94 BİN 338 ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

 

Yangına ve itfai olaylara karşı bilgili ve bilinçli bir nesil oluşturmaya çalıştıklarını söyleyen İtfaiye Dairesi Başkanlığı eğitmenleri, okul çağındaki genç neslin eğitilmesinin önemine dikkat çekerek şimdiye kadar il genelindeki 429 ilkokul, ortaokul ve lisede düzenledikleri eğitim seminerleri ile 94 bin 338 öğrenciye ulaştıklarını ifade etti.

 

ÖNCELİK; YANGIN ÖNCESİ ALINACAK TEDBİRLER

 

Eğitim programlarında ise öncelikle yangın öncesi alınması gereken tedbirlerin önemine dikkat çekilerek bu tedbirlerin nasıl alınacağı anlatılıyor. Ardından güvenli yaşam için yapılması gerekenler, yangın anında doğru davranış şekilleri ve yangın sonrası yapılması gerekenler hakkında bilgi veriliyor. Verilen eğitimler ile bilinçli, bilgili bir nesil yetiştirerek yangın riskinin ortadan kaldırılması ve yangın anında oluşabilecek panikle yanlış kararlar vermenin önüne geçilmesi amaçlanıyor.

 

135 BİN ÖĞRENCİYE EĞİTİM VERİLECEK

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında düzenlenen protokol kapsamında, 2019 yılı sonuna kadar il genelindeki 679 okulda öğrenim gören yaklaşık 135 bin öğrenciye yangın güvenlik eğitimi verilecek. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde