23 Temmuz 2024

Kamu Çalışanlarına yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu düzenlendi

  • PDF

Ordu Kamu Hastaneleri Birliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İSAG Derneği işbirliğiyle Kamu Kurumlarına yönelik İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumu düzenlendi.

Ordu Ticaret Odası Toplantı salonunda düzenlenen konferansa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Murat Küçükoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu, İSAG Derneği Başkanı Levent Kavlak, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saim Ocak, Tofaş A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Erol Aydın, Hastane Yöneticileri, daire amirleri, İş Sağlığı ve Uzmanları ve kamu çalışanları katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Genel Sekreter Küçükoğlu İş Sağlığı ve Güvenliğini önemsediğini belirterek: “Ülkemizde yaşanan iş kazalarının ve meslek hastalıklarının önüne geçebilmek amacıyla 30 Haziran 2012 tarihinde resmi gazetede yayınlanan ve 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği kanunu işverenlere yükümlülükler getirdi. Bahsi geçen yükümlüklerden en önemlilerin başında işyerlerinde iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve diğer sağlık personeli istihdam etme zorunluluğu gelmekteydi. 1 Ocak 2013 tarihinde yürürlüğe giren kanun uygulamasına göre iş güvenliği uzmanı  ve işyeri hekimi istihdam zorunluluğunu özel işletmelerde çalışan sayısına ve tehlike sınıfına göre kademeli olarak yürürlüğe girdi. Kamu işyerlerinin tamamında iş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi istihdamı 1 Temmuz 2016 itibariyle  tamamlanmış olmak zorundadır. Kamu kurumlarıyla birlikte 50'den az çalışanı olan az tehlikeli işletmelerin tamamında aynı şekilde İSG profesyoneli istihdamı zorunluluğu başlayacaktır Bu anlamda tüm kamu kurum ve kuruluşlarıyla beraber yürürlüğe girecek olan çalışmalardan dolayı farkındalığı artırmak amacıyla bu sempozyumu düzenliyoruz. İş Sağlığı ve Güvenliğinin asıl amacı çalışanlarımızın sağlığını korumaktır. İlimizde bütün sağlık tesislerimizdeki sorumluluklarımızı yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Çalışma prensiplerimiz ve talimatlarımız İş Sağlığı ve Güvenliğine uygun olarak yapılmaktadır. Ayrıca bizim standartlarımız olan kalite ve verimlilik denetimlerinde esas kriterlerimizden bazıları da İş Sağlığı ve Güvenliği ile alakalıdır. Birliğimize bağlı tüm sağlık tesislerimizde İş Sağlığı ve Güvenliği çalışmalarımızı aralıksız sürdürmekteyiz” dedi.

Küçükoğlu’nun konuşmasının ardından sırasıyla İSAG Derneği Başkanı Levent Kavlak, Tofaş A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Erol Aydın İSG iyi ugyulama örneği ve kurumsallaşma,  Ordu Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Abdulvahap Eren Meslek hastalıkları ve sağlık taramaları, Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Saim Ocak İSG Kültürü ve tarafların yükümlülükleri, Ordu Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği İş Sağlığı Koordinatörü Abdulvahap GÜNEŞ Hastanelerde İSG Uygulamaları, Ordu Devlet Hastanesi A sınıfı İş Güvenliği Uzmanı Ertan UZUNÇAKMAK İş kazaları ve hukuki sonuçları ve Ordu Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin GÜNDOĞDU Halk Sağlığı Müdürlüğünde İSG Uygulamaları konularında birer sunum gerçekleştirdi.

Halk Sağlığı Müdürü Dr. Çetin Gündoğdu ise yaptığı konuşmada: “İş Sağlığı ve Güvenliği Konusu tüm ülkelerin karşı karşıya olduğu ortak bir sorundur. Çünkü bu konu doğrudan doğruya insan sağlığı ve hayatı ile ilgilidir. Şunu ifade etmeliyim ki; hiçbir şey insan hayatından daha değerli değildir. Yapılan araştırmalara göre iş kazalarının yüzde doksan sekizi, meslek hastalıklarının yüzde yüzü önlenebilir iken; gerekli önlemler alınmadığı için maalesef her yıl iş kazaları ve meslek hastalarından dolayı birçok ülke nüfusuna denk insan topluluğu hayatını kaybetmektedir. Ordu’da düzenlemiş olduğumuz İş Sağlığı ve Güvenliği Sempozyumunun çalışma hayatına olumlu katkılar sağlamasını diliyorum” şeklinde konuştu.

İş güvenliği uzmanları, işyeri hekimleri ve diğer sağlık personelinin yoğun ilgi gösterdiği konferansın son kısmında ise soru-cevap kısmına geçilerek uzmanlar saha uygulamaları konusunda deneyimlerini paylaştı.

Ordu KHB Basın

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde