23 Temmuz 2024

ÜNYE'DE COŞKULU AHİLİK KUTLAMASI

  • PDF

Ordu’da 2008 yılından bu yana düzenlenen ve bu yıl Ünye’de sekizincisi gerçekleştirilen etkinlik, Ordu Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı eşliğinde Ünye Cumhuriyet meydanından başlayarak şehrin muhtelif sokaklarında ahilik yürüyüşü ile başladı. Ahilik haftası etkinliğine, Vali vekili Ahmed Akın Varıcıer, Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ahmet Çoruh, Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkan Vekilimiz Zekai Baş, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, daire müdürleri, oda başkanları, ve vatandaşlar katıldı.

 "AHİLİK İYİ AHLAKIN, DOĞRULUĞUN, KARDEŞLİĞİN ORTAK OLUŞUMUDUR"

Açılış konuşmasını yapan Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu, Ahiliğin özünü ve manevi kültürünü anlattı. Ahiliğin geçmişte önemli bir olgu olduğunu vurgulayan Bostancıoğlu, "Ahilik iyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzelliklerin birleştiği ortak bir oluşumdur. Ahilik kurumunda her önüne gelen ahi olamaz herkes yaptığı işte tecrübesini ortaya koyarak esnaf olur. Ahiliği ve ilkelerini her zaman sevdim ve bunu geliştirmek ve yaygınlaştırmak için elimden geleni yapacağım" dedi. Bostancıoğlu’nun konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ordu Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ahmet Çoruh, Ahiliğin birleştirici gücüne değinerek, "Ahilik kültüründe yer alan ahlak ve maneviyat insanları bir araya getirmiştir. Ahilik Anadolu’nun her köşesine her köyünü yayılmıştır. Ahilik kurumu gençleri yetiştiren ve mesleği öğreten kurum olmuştur" diye konuştu.

VALİ VEKİLİ VARICIER “AHİLİK İYİ İNSAN OLMAYI ÖĞRETİR”

Ahilik Haftası kutlamalarında söz alan Ordu Vali vekili Ahmed Akın Varıcıer, "Ahilik yardımlaşma ve dayanışma teşkilatıdır. Ahilik iyi insan olmayı öğretir. Toplum olarak iyiliği ve yardımlaşmayı ahilik yapısından kazanan bizler bu oluşumu ileriye taşımalıyız. Ahi Evran’ın bu oluşumuna destek veren tüm esnaf teşkilatlarımızla teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

YILIN AHİSİNE PLAKET VE TELEVİZYON

Düzenlenen kutlamalar kapsamında Ordu Esnaf ve Sanatkarla Odası tarafından belirlenen Yılın Ahisi 83 yaşındaki terzi Ahmet Mehel’e plaket ve televizyon verildi. Ünye’de 66 yıldır terzilik yapan 3 çocuk babası Ahmet Mehel’e plaketini Vali vekili Ahmed Akın Varıcıer verdi. Uzun ustalık yaşamında yetiştirdiği çırakların sayısını unuttuğunu belirten Mehel, işini ölene kadar devam ettireceğini söyledi. Törende ayrıca üniversitede düzenlenen ve komposizyon dalındaki yarışmada dereceye giren üç öğrenciye ödülleri verildi. Ödül almaya hak kazanan öğrencilerden birinci olan 700 ikinci olan 500 ve üçüncü da olan 300 TL ödül aldı.

AHİ PİLAVINI HEP BİRLİKTE DAĞITTILAR

Kutlama töreninin ardından Ünye Cumhuriyet meydanında Ahi pilavı dağıtıldı. Pilavı Ordu Vali vekili Ahmed Akın Varıcıer, Ordu Büyükşehir Belediye Başkan vekili Ahmet Çoruh ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Aydın Bostancıoğlu birlikte dağıttı. HABER-MUHARREM GÖÇ

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde