23 Temmuz 2024

ONUR ÇAM: “SİYASET DEĞİL, FINDIĞI KONUŞACAĞIZ”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam, fındık fiyatlarındaki istikrarsızlık ve spekülasyonlara yönelik Cumhuriyet Halk Partisi Giresun ve Ordu İl teşkilatları olarak yarın Ordu’da ortaklaşa bir fındık çalıştayı düzenleneceğinin müjdesini verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun, Bölge Milletvekilleri, İl ve İlçe Teşkilatlarının da katılacağı toplantıya partili partisiz herkesin katılması gerektiğine vurgu yapan Başkan Onur Çam: “ Bu kez siyaset değil fındık konuşacağız” dedi.

Bölgemizin en önemli değeri olan fındığın hak ettiği değeri görmesi için Cumhuriyet Halk Partisi olarak taşın altına elimizi değil tüm bedenimizi koyacağımızı daha önce ifade etmiştik diyen CHP Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam: “Bu bağlamda çalışmalarımızı sürdürmeye devam ediyoruz.  Bu toplantı ile üreticinin yüzünü güldürebilecek çözümler üretmeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Vatandaşlarımızın fındık fiyatlarından mustarip olduğu aşikârdır”

Başkan Onur Çam Konuyla ilgili yaptığı açıklamada sözlerini şu ifadelerle sürdürdü: “Bölgemizin en büyük sorunlarından bir tanesi fındıktır. Bununla birlikte, vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını karşıladığı en büyük gelir kaynağıdır. Vatandaşlarımızın da fındık fiyatlarından mustarip olduğu aşikârdır. Çok ilginçtir ki hem üretici hem tüccar, hem de ihraç yapan fabrikatörlerde fındık fiyatlarındaki istikrarsızlıktan şikâyetçidir. Bu konuyla alakalı Cumhuriyet Halk Partisi olarak taşın altına elimizi değil tüm bedenimizi koyacağımızı daha önce ifade etmiştik. Bu bağlamda Giresun ve Ordu ili Cumhuriyet Halk Partisi il örgütleri olarak ortak bir fındık çalıştayı düzenliyoruz. Bu toplantıya Ordu ev sahipliği yapacak. Bu çalıştayın hazırlanmasına CHP Genel Başkan Yardımcısı Ordu Milletvekili Seyit Torun ve bölge milletvekilleri ön ayak oluyor. 26 Mayıs Perşembe günü ( yarın) saat 14.00’da Vali Kemal Yazıcıoğlu Spor Salonunda fındık çalıştayımızı gerçekleştireceğiz” dedi.

“Bizim bu toplantıda ana fikrimiz siyaset değildir”

 Her ne kadar Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu çalıştayı bir ödev, bir görev gibi görsek te bu toplantı siyasi bir toplantı olmayacaktır diyen Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam: “ Bizim bu toplantıda ana fikrimiz siyaset değildir. Fındık hususunda fiyat belirsizliğinin ve istikrarsızlığının nedenlerini istişare edeceğiz.  Devletin tarım politikalarının yanında daha özel olarak fındık politikası oluşturması ile ilgili teknik veriler ve doneler toplanacak. Bu bağlamda da konuşmalar siyasetçilerden daha çok fındıkla alakalı teknik bilgi ve donanımları olan kişiler tarafından yapılacaktır. Bunun altını özellikle çizmek istiyorum ki, bu çalıştay Cumhuriyet Halk Partisi tarafından düzenleniyor olsa da öncelik siyaset değil fındık ve üreticinin mutluluğudur. Yöremizin temel sorunu fındığı ele alarak, elimizden gelen faydayı sağlamaya çalışacağız. Fındığın gerçek değeri görmesi için ne yapılması gerekiyorsa teknik ve uzman bilgisine sahip olan kişilerden fikirler alacağız. Fındık çalıştayına olağanüstü bir neden ortaya çıkmadığı taktirde CHP Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’da katılacaktır. Saat 14.00’da olacak bu çalıştaydan önce Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili sivil toplum örgütleriyle de bir toplantı gerçekleştirecek. Sivil toplum örgütlerinin de fındık hususundaki fikir ve görüşlerini alacak. Ardından fındık çalıştayına katılacak” dedi.

“Partili partisiz tüm vatandaşlarımız bu toplantıya katılmalıdırlar”

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Onur Çam tüm vatandaşların siyasi parti gözetmeksizin bu çalıştaya katılmaları gerektiğini belirterek: “Fındık sadece fındık bahçesi olan vatandaşlarımızı ilgilendiren bir konu değildir, fındık tüm bölgemizi alakadar eden bir konudur. Gazeteniz aracılığıyla partili partisiz tüm vatandaşlarımızın Perşembe günü Ordu’da yapacağımız fındık çalıştayına katılmalarını arzu ediyoruz” dedi.

YENİ HABER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde