23 Temmuz 2024

BELEDİYE ÇALIŞANLARINA ELEKTRONİK İMZA SEMİNERİ VERİLDİ

  • PDF



 Belediye sektöründe faaliyet gösteren bir bilişim firması olan SAMPAŞ yetkilileri tarafından Fatsa Belediyesi çalışanlarına “Elektronik Belge Sistemi ve Elektronik İmzanın Gerekliliği” konusunda seminer verildi.
   SAMPAŞ Bilişim ve İletişim Sistemleri yetkilileri tarafından Fatsa Belediyesi Meclis salonunda verilen seminere birim müdürleri ve birim çalışanları katıldı. SAMPAŞ tarafından yönetilen özel program, kurumların Bilgi İşlem birimi üzerinden kurum çalışanlarına aktarılacak. Sistem, belediye birimlerinin kendi aralarında ve kurumlar ile yaptıkları resmi yazışmaların elektronik imza ile imzalanmasını ve arşivlenmesini sağlayan bileşenleri içeriyor. Form ve evraklar elektronik imza ile imzalanarak işleme konuluyor. Bu sayede kâğıt kullanılmadan yazışma işlemleri yürütülüyor, kâğıt israfı en aza düşürülüyor ve aynı zamanda daha hızlı belediyecilik sağlanıyor. 5070 Sayılı Elektronik İmza Kanunu ve ilgili yasal mevzuat gereğine uygun olarak Fatsa Belediyesin’de güvenli elektronik imza kullanımına geçiş süreci başlatıldı. Verilen seminer ile programın tanıtımı SAMPAŞ yetkilileri Sercan Ozan Çınar ve Mustafa Burak Öncül tarafından Fatsa Belediyesi çalışanlarına yapıldı. İlk aşamada tanıtımı yapılan sistem, bundan sonraki aşamada ise yetkililer tarafından kısa süre içerisinde müdürlük ve birim çalışanlarına bire bir verilecek eğitimle Fatsa Belediyesi’nde kullanılmaya başlayacak.

HIZLA İLERLEYEN TEKNOLOJİ ÇAĞINDA ELEKTRONİK BELGE VE İMZA SİSTEMİ ÖNEMLİ…
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Fatsa Belediyesi Özel Kalem Müdürü Mesut Ergün, hızla ilerleyen teknoloji çağında Elektronik Belge ve Elektronik İmza sistemin 10 yıl gibi bir süredir ülkemizde kullanıldığını ifade ederek, “Sistemin kullanılmasında kurum olarak geç bile kalındı. Teknolojinin yaygınlaştığı bu çağda Fatsa Belediyesi olarak 2016 yılı Haziran ayı itibari ile bu sistemi kullanmaya başlamamız gerekiyor. Fatsa Belediyesi olarak E-Belediyecilik kavramı içerisinde belirli bir ilerleme sağladık. Personelimizin konu ile ilgili alacakları eğitimlerle kısa süre içerisinde Elektronik Belge ve Elektronik İmza sistemine geçerek çalışmalarımızı sistem üzerinden yürüteceğiz. Kurumumuza ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde