23 Temmuz 2024

Etkili Hutbe Sunumu Yarışması Yapıldı.

  • PDF

2016 Yılı Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle düzenlenen Ordu İl geneli “Etkili Hutbe Sunumu” yarışması İl Müftülüğünde yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde 2016 Yılı “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”  Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde Din hizmetleriyle eğitim öğretim hizmetleri sınıfında görev yapan, İmam- Müezzin ve Kuran kursu öğreticilerinin yeteneklerini geliştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, kişisel gelişimlerinin ve kendilerini yetiştirmelerinin devamlılığını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla düzenlenen yarışmalar devam ediyor.

 

 Kur’an kursu öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel arasında düzenlenen “Etkili Hutbe Sunumu”  ordu il geneli yarışması İl Müftülüğünde gerçekleştirildi. 

 

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen “Etkili Hutbe Sunumu” yarışması,  İl Müftü Yardımcısı Mesut Öztürk’ün başkanlığında,  Perşembe İlçe Müftüsü Cemal Uzun, Ordu Anadolu İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni  Akın Sali ve diğer üyelerden oluşan komisyon karşısında görevliler En etkili Hutbe sunumunu gerçekleştirmek için yarıştılar.

Seçici kurul yarışmacıları değerlendirirken hutbe metninin doğru ve etkili bir şekilde okunması, metinde bulunan vurguların yerli yerinde yapılması, beden dilinin kullanımı, cemaatle göz iletişiminin sağlıklı kurulması, minberin etkili kullanımı ve dinleyenleri etkileme hususlarında ayrı ayrı puan verdiler.

 

Ordu il geneli erkek din görevlileri arasında yapılan yarışma sonucunda Akkuş İlçesinde görevli İmam-Hatip Yusuf Kırca il birincisi olurken, Altınordu İlçesi görevlilerinden Salih Turan, Ünye İlçesi görevlilerinden Fatih Çakır ise üçüncü oldu.

Karadeniz bölgesinde yapılacak olan “Etkili Hutbe Sunumu” bölge finalinde Orduyu il birincisi olan Yusuf Kırca temsil edecek.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde