29 Nisan 2024

Başkan Anlayan;”Karadeniz’e Örnek Bir Çalışma Olacak”

  • PDF

irmak17-4-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Bolaman Irmağı’nın sahilden Spor Kompleksi’ne kadar taş duvar, devamında da organize sanayi bitene kadar istinat duvarı tahkimat olacak şekilde, iki taraflı bir tahkimat ve duvar çalışması olacağını, ihalesinin de mayıs ayı başında gerçekleşeceğini söyledi.

DSİ’nin imkânlarıyla ırmak içinde komple bir temizlik yaptıklarını ifade eden Başkan Anlayan, “Geçen sene her Bolaman Irmağı içinde temizlik çalışması çok yoğun bir şekilde başladı ve devam etti. Aynı zamanda burada Fatsa, Aybastı yol güzergâhında kaldırım aydınlatma çalışmaları ve nihayetinde bütün Karadeniz’e örnek olan bir Spor Kompleksi hayata geçti. Şimdi bunları ırmakla beraber birleştiriyoruz ve bütünleştiriyoruz” dedi.

“Taş duvar buraya ayrı bir estetik ve güzellik kazandıracak”

Desteklerinden dolayı eski İçişleri Bakanı ve Ak Parti Ordu Milletvekili İdris Naim Şahin’e teşekkür eden Başkan Anlayan; “ Bütün imkânları burada kullandık. Sayın Orman ve Su İşleri Bakanımız Veysel Eroğlu’na da desteklerinden dolayı teşekkür ederiz. Şimdi ırmağın temizliği bitti ve bu sene bu ırmağın iki tarafı boyunca büyük bir duvar çalışması başlayacak. Onu da yine DSİ’nin imkanları ile yapıyoruz. İnşallah Mayıs başında ihalesi yapılacak. Sahilden Spor Kompleksine kadar taş duvar, devamında da organize sanayi bitene kadar istinat duvarı tahkimat olacak şekilde, iki taraflı bir tahkimat ve duvar çalışması olacak. Tekrar ifade ediyorum DSİ’nin imkânları ile bunu yapıyoruz. Sadece spor kompleksine kadar olan taş duvarının yaklaşık maliyeti üç trilyon civarında tabi ihale bitince gerçek rakam ortaya çıkacak ama DSİ’nin ortaya çıkardığı yaklaşık maliyet üç trilyon civarında bir maliyet. Bu büyük bir yatırım. Özellikle taş duvar talep ettik, taş duvar buraya ayrı bir estetik ve güzellik kazandıracak. Hem de ırmak kenarında kazanacağımız alanda gözüktüğü gibi boydan boya ırmağın iki tarafını yeşil alan yapacağız.”

“Çıraklık döneminden ustalık dönemine geçeceğiz”

Irmak boyunca yeşil alanın devam edeceğini belirten Başkan Anlayan; “ Elekçi Irmağı bizim çıraklık projemizdi tabi burayı daha güzel yapmaya çalışıyoruz. Bu sebeple oradan edindiğimiz tecrübeler ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda burayı daha güzel yapmaya çalışıyoruz. İnşallah burasıda Karadeniz’e örnek olacak bir çalışma olacak” ifadelerini kullandı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde