23 Temmuz 2024

“GÖK SULTAN ABDÜLHAMİD HAN” ORDULULARLA BULUŞTU

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Fatsa ve Altınordu’da “Gök Sultan Abdülhamid Han” adlı tiyatro oyunu sahnelendi.

Son yüzyılın en çok tartışılan padişahlarından olan II. Abdülhamid'in yaşanan tarihi olaylar karşısındaki tavrı ve tercihlerinin sahnelendiği oyunda Gök Sultan Abdülhamid Han’ın tahttan indirildiği, 31 Mart Vakası sırasında yaşadığı olaylar konu ediliyor.

Dış güçlerin Osmanlı Devleti üzerinde oynadığı oyunlar, sözde hürriyet talepleri ile Osmanlı yönetim şeklinin “istibdat” olarak yaftalanıp dışlanması ve II. Abdülhamid’in tahttan indirilmesi için yapılan propaganda faaliyetlerinin anlatıldığı oyun, salonu dolduran tiyatroseverlerin beğenisini kazandı.

Devletin bekasını düşünmek, dış güçlerin oyunlarına gelmemek gibi verdiği mesajlarla yakın tarihimizi ve güncel gelişmeleri de yorumlama imkânı sağlayan “Gök Sultan Abdülhamid Han” adlı tiyatro oyunu, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Servet Güngör’ün tiyatro sanatçılarına çiçek takdim etmesiyle sona erdi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde