23 Temmuz 2024

TEDES ÖRNEK OLDU

  • PDF

Teknik altyapısı Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan ve İl Emniyet Müdürlüğünün sorumluluğunda devam eden TEDES (Trafik Elektronik Denetleme Sistemi), örnek olmaya devam ediyor.

18 Kasım 2015’te faaliyete geçen, hız ve kırmızı ışık ihlaline göz açtırmayan sistem, Ordu’da uygulamaya koyulmasının üzerinden 1 yıl geçmemesine rağmen diğer illerin de takdirini topladı. TEDES’in nasıl işlediğini merak eden Balıkesir Büyükşehir Belediyesi heyeti, sistem hakkında bilgi almak için Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret etti. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek tarafından, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nden Genel Sekreter Osman Yenidoğan ve beraberindeki heyete TEDES anlatıldı.

“BÜYÜKŞEHİR, TEDES KONUSUNDA TECRÜBESİNİ PAYLAŞIYOR”

Büyükşehir Belediyelerinin lojistik destek için Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne başvurduğunu son günlerde dile getiren Başkan Enver Yılmaz, Ordu’dan sonra sistemi kurmak için Trabzon, Edirne, Eskişehir ve Bursa gibi Büyükşehir Belediyelerinin de çalışma başlattığını, bu belediyelerin kendilerine başvurarak sistemi araştırdıklarını ve Büyükşehir Ordu’nun bu konuda bilirkişi konumuna geldiğini ifade etmişti.

“TEDES İLE KAZALAR YÜZDE 80 AZALDI”

Açıklamalarında Orduluların uygulamadan memnun olduğunu vurgulayan ve TEDES sayesinde ölümlü ve yaralanmalı kazaların yok denecek kadar azaldığına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “TEDES ’i ceza olarak görmek büyük bir yanlış. İnsan sağlığı ve hayatından daha önemli hiçbir şey yok. Sistem devreye girdiğinden bu yana Karadeniz Sahil Yolu’ndaki kazalarda yüzde 80 azalma var ve ölümlü kaza hiç yok. Lütfen kurallara uyalım ve Ordumuzun Türkiye’nin trafikte en huzurlu kentlerinden biri olmasını sağlayalım” şeklinde görüş bildirmişti.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde