23 Temmuz 2024

KORUYUCU AİLELER BİLGİLENDİRİLDİ

  • PDF

16-22 Mayıs Aile Haftası Kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından Organize edilen Koruyucu Aile Bilgilendirme semineri Ordu Kültür Sanat Merkezi Küçük Toplantı Salonunda Yapıldı.

Programa Ordu Vali Yardımcısı Ahmed Akın Varıcıer, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar kurum müdürleri, koruyucu aileler ve davetliler katıldı.

Programın Açılış konuşmasını yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Recep Dizdar “Bakanlığımız adından da anlaşılacağı üzere Aile odaklı çalışmalara Aileye çok önem vermektedir. Toplumumuzu ayakta tutan temeldir Aile, bizler bugün burada Aile haftası kapsamında Koruyucu Aile’nin tanımını ve tanıtımını yapacağız. Bizler biliyoruz ki her çocuk özeldir, bir ailesi olmalıdır. Çalışmalarımız bu yönde artarak devam etmektedir şuan ilimizde 33 Ailemiz ve bu Ailelerimizin yanında 42 çocuğumuz var. Koruyucu Aileye yanına verilebilecek 40 civarında da çocuğumuz bulunuyor. Bu çocuklarımızı Ailelerle kavuşturmak en büyük hedefimiz çalışmalarımızı bu yönde yapıyor aile sayımızı ve aile yanında bulan çocuk sayımızı artırarak hizmetlerimize devam ediyoruz.” dedi.

Etkinlikte Konuşma yapan Vali Yardımcısı Ahmed Akın Varıcıer Programın ve Koruyucu Aile Modelinin önemine dikkat çekerek “Devletimizin şefkat eli bu çocuklarımızın ve dezavantajlı kesimin üzerinde ülkemizde son yıllarda sosyal devlet gereği insanı yaşat ki devlet yaşasın düsturu ile verilen hizmetleri yeterince halka taşıyamadık anlatamadık bundan sonra bu tür programlarla, tanıtım panellerinde bir araya gelerek yapılan çalışmaları halka anlatıp bilinçli ve bilgili bir toplum yaratmak hedefimizdir. Koruyucu Aile Avrupa’da birçok ülkede uygulanan ülkemizde de son yıllarda sayıları artarak devam eden bir sosyal sorumluluk projesidir. Bu proje bir gönül işi, bir yürek işi. Burada bu özel çocuklarımızın her türlü ihtiyacını devletimiz en ince detayına kadar karşılıyor hizmet veriyor. Çocuklar, çocuk evlerinde veya çocuk evi sitelerinde kalıyorlar her şeyleri oluyor ama bir şeyleri eksik kalıyor nedir o Aile şefkati,  Anne Sevgisi, Baba sevgisi biz bu noktada elimiz kolumuz bağlı oturmamalı bu çocuklara bu şefkati, bu sevgiyi vermeli aile olmanın gereğini bizzati onlara yaşatarak öğretmeliyiz. Mevcut Koruyucu Ailelere gönülden teşekkürlerimi sunuyor siz değerli katılımcıları saygıyla selamlıyorum.” dedi.

Program Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Ercan Okur’ un Koruyucu Aile Nedir? Kimler Koruyucu Aile Olabilir? Evlat Edinme ve Koruyucu Aile arasındaki farklar nelerdir? Konularında slayt eşliğinde sunum yaptı. Ardından korucu aile birimi meslek elemanı Betül Kara’ nın Koruyucu Aile süreci ile ilgili slayt eşliğinde detaylı bir sunum yaptı.

Halen Koruyucu Aile olan OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük ve Emekli Hemşire olan Atiye Baş birer konuşma yaparak yaşamakta olduğu hisleri duygu ve düşünceleri katılımcılarla paylaştılar.

OSKİ Genel Müdürü Yürük “Evimizin neşesi ağabeyinin ablasının yavrusu akşamları işten eve gittiğimde yorgunluğumu onunla atıyorum sevimli kelimeleri babacım diye sarılması sizi tekrar dünyaya bağlıyor az önce formalitelerini anlattılar formaliteler zaruridir ayrı bir şey ama eğer gönül dünyanız büyük ise gönlünüzde bir yer var ise ki inanıyorum 43 çocuktan bahsedildi burada 40 tan fazla insan var, orduda çok fazla insan var koruyucu aile çok fazla bilinmediği için bu çocuklar kalıyor. Devletimiz bu çocuklara çok iyi şartlarda bakıyor devletimizin veremediği bir şey var onu da biz veriyoruz biz vereceğiz. Bizim çocuğumuz, benim 4. Çocuğum hatta diğer çocuklarıma çeşitli vesilelerle yapamadığım bazı hizmetleri bu çocuğuma daha fazlasıyla yapıyorum. İnsan olarak bu hassasiyete sahip olmalıyız bu çocuklara bu yetimlere sahip çıkmalıyız toplumsal vazifemiz, paramızın zekâtı olarak düşünelim, sağlımızın zekâtı olarak düşünelim, bir borç olarak düşünelim, sosyal ödev olarak düşünelim ne olursa olsun ama biraz önce 43 görünce orduda çok aile var bu çocuklara sahip çıkabilecek. Belki tanıtım eksiği ben hararetle tavsiye ediyorum devletimiz gerekli yardımları yapıyor bir yükü yok maddi durumları kötü olanlara devlet zaten vermiyor bu çocukları haklı olarak hepimizin durumu şöyle maddi olarak fena değil bir çocuğu hatta iki çocuğu bazen kardeş olabiliyor bazı koruyucu aile yemeklerinde ikizleri almış onlara koruyucu aile olmuş ailelere rastladım tebrik ettim Türkiye’de koruyucu aileler gerçekte kahramanlar ve sizlerde birer kahraman adayısınız hiç şüphesiz.” dedi.

Atiye Baş ise “Emekli Hemşireyim Üniversite okuyan iki çocuğum var bir arkadaşım vesilesi ile Koruyucu Aile modeli ile tanıştım bu vesile ile eşimle başvurumuzu yaptık. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden çok defa evimize geldiler, gittiler. İlk başlarda daha başlamadan sıkıldık ama işi neden bu kadar sıkı tuttuklarını ailesi olduğumuz çocuğumuz Osman’ımız evimize gelince anladık. Osman’ımız diyorum onu gerçekten çok seviyoruz ailemizin bir üyesi, evimizin sesi,  neşesi onunla çocuklarımda yaşamadığım annelik duygusunu yaşıyorum bana güç veriyor yaşama sevincim oluyor. Ben bu duyguyu yıllar sonra yaşadım eminim bu salonda veya sesimizin ulaşabildiği her yerde bu duyguyu yaşayacak yaşarken de bir çocuğun elinden yüreğinden tutacak insanlar olduğuna inanıyorum. Bu sevgi Anne Baba sevgisinden öte Diğer çocuklarımın Osman’ımızı sahiplenmesi ona kardeşim demesi Osman’ında diğer çocuklarımı abi abla bilmesi anlatılmaz bir duygu. Ben buradan herkese Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne gidip yetkililerden bilgi alarak başvuru yapmalarını eğer kabul görürlerse de bu duyguyu yaşamalarını istiyorum.” dedi. Haber Merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde