23 Temmuz 2024

ORMEK KURSİYERLERİ GÖNÜLLERE HİTAP ETTİ

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, ORMEK (Ordu Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitimi Kursları) bünyesinde eğitim gören kursiyerler tarafından, Altınordu Atatürk Kültür Merkezinde Türk Halk Müziği Konseri düzenlendi.

Anadolu’nun her diyarından birbirinden güzel türkülerin seslendirildiği konsere Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Şube Müdürleri ve çok sayıda dinleyici katıldı.

KORO DİNLEYİCİDEN TAM NOT ALDI

Şener Gök’ün yönetimindeki Türk halk müziği korosunun seslendirdiği “Gönül gurbet ele varma” adlı türküyle başlayan konser, solo türkülerle devam etti. Dinleyicilerin unutulmaz bir akşam yaşadığı konser, yine koronun seslendirdiği “Aman mor koyun meler gelir” adlı türkü ile sona erdi.

ORDU’DA BİR İLK

Ardından sahne alan ORMEK halk oyunları ekibinin Anadolu’nun dört bir yanına özgü oyunlarının kareografileri ise beğeni topladı.

Kullanılan müzikleri, kostüm ve oyunları, kareografileri ile Ordu’da bir ilk olma özelliği taşıyan gösteri izleyiciden tam not aldı. Kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeyi başaran ekip; Burdur, Ankara, Kırklareli, Elazığ ve Trabzon yörelerine ait oyunları seyirciyle buluşturdu.

8 ay gibi kısa bir sürede Ordu’da farkındalık yaratmak için ter döken 20 kişilik ekibin hedefi ise; Ordu Büyükşehir Belediyesi’ni önce tüm Türkiye’de, sonra da yurtdışında başarıyla temsil etmek.

Program, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Servet Güngör, Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Bülent Gül ve Zabıta Dairesi Başkanı Hulusi Yılmaz tarafından, ORMEK kursiyerlerinden oluşan Türk halk müziği korosu ve halkoyunları ekibine çiçek takdimi ile sona erdi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde