23 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu, Küpkaya Kanyonu ile Çiseli Şelalesi’ni TRT Trabzon Radyosu’nda Anlattı‏

  • PDF

TRT Trabzon Radyosu’nda, her gün sabah 10.00 ile 12.00 arasında canlı olarak  yayınlanan “Merhaba Karadeniz” programına  telefonla bağlanan Vali İrfan Balkanlıoğlu, Hürriyet Gazetesi’nce, alanında uzman isimlerden oluşan büyük jüri tarafından Türkiye’nin en güzel 10 kanyonu arasında seçilen Küpkaya Kanyonu ve  Türkiye’nin en güzel 10 şelalesi arasında gösterilen Çiseli Şelalesiyle ilgili bilgiler verdi.

Ordu’nun doğasının insanları büyülediğini, şelaleler, kanyonlar ve derelerin insanlar için cazip tatil imkanı sunduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, “Ordu’da çok miktarda şelaleler  bulunuyor. Küpkaya kanyonunu da bir belgesel çekimi sırasında keşfettik. Kanyonun büyüleyici manzarası herkes de muhteşem bir izlenim bırakıyor” dedi.

Ordu’da çok fazla sayıda görsel güzelliğe sahip şelale ve göller bulunduğuna vurgu yapan Vali Balkanlıoğlu, “Yemyeşil bitki örtüsü ve gür ormanların içinden geçen dere ve ırmakları üzerinde bulunan bu şelaleler ve göller içinde Çiseli Şelalesinin, Küpkaya Kanyonu gibiTürkiye’nin en güzel 10 şelalesi arasında gösterilmesi bizleri son derece mutlu etti. Şelalenin olduğu yerde oluşan gölde insanlar yüzme imkanına sahip ve devamında 3-4 tane daha göl bulunuyor. Buradaki görsel güzelliği herkes görsün istiyoruz” diye konuştu.

Ordu ekonomisinin fındığa dayalı olduğunu ve  göç veren bir il olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu “Ordu’da turizmi canlandırmak amacıyla bir tanıtım atağı başlattık. Artık, Ordu’dan  teğet geçilsin istemiyoruz. Doğası bozulmamış, gezmeye, görmeye değer bu güzel ilimize daha çok turist gelsin istiyoruz. Karadeniz’in incisi Ordu’da turizmi canlandıracağız” şeklinde konuştu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde