29 Nisan 2024

Kösebucağı Belde’sinde Anlayan a Yoğun İlgi

  • PDF
Multithumb found errors on this page:

There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/kösebucagi17-4-2013.jpg
There was a problem loading image /home/fatsayenihaber/public_html/images/stories/kösebucagi-17-4-2013.jpg

kösebucagi17-4-2013Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ak Parti İlçe Başkanı Fatih Sözen, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Fatsa Ak Parti Belediye Meclis üyeleri, Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Eroğluyla beraber Kösebucağı Beldesini ziyaret ettiler.Başkan Anlayan'ı Kösebucağı Belediye Başkanı Mustafa Çolak, Kösebucağı Ak Parti Belde Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Belde Belediye Meclis Üyeleri, Belde Mahalle Muhtarları ve yoğun bir kalabalık karşıladı.

"Kösebucağı Beldesi, Fatsa Belediyesi'nden ve Büyükşehir Belediyesi'nden hizmet almaya devam edecek"

Ziyarette konuşma yapan Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan tüm beldeleri ziyaret etmeye çalıştıklarını dile getirerek, Kösebucağı Belediye Başkanı Mustafa Çolak'a nazik karşılamalarından dolayı teşekkür etti.

Ordu'nun Büyükşehir olmasıyla ilgili konuşma yapan Başkan Anlayan;"Fatsa'da hep beraber yaşıyoruz.Fatsa'nın Beldesi olmakla beraber yine iç içeyiz.Ben biliyorum birçok Kösebucaklı hemşerimiz fiilen Fatsa'da yaşıyor. Zaten çoğu kişide her gün Fatsa'ya gidip geliyor. Hepimiz birbirimizi tanıyan kişileriz ama bu yeni yasayla tabi ki yeni bir süreç başladı.Artık Ordu Büyükşehir oluyor, bu kapsamda da ilçelerin sınırları belli oluyor ve Ordu Büyükşehir olarak da bütün vilayet sınırlarını kapsayan bir şekle büründü. Artık beldelerimizde köylerimizde ilçelerin ve Büyükşehir'in bir mahallesi olacak.Kösebucağı da bu bağlamda önümüzdeki seçimle beraber Fatsa'mızın mahallesi olacak ve belediye olarak gerek Fatsa Belediyesi'nden gerekse Büyükşehir'den hizmet almaya devam edecek" dedi.

"Büyükşehir yasasıyla Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi daha fazla olacak"

Vatandaşların Beldelerin kapanmasıyla ilgili tedirginlikleri olduğunu ifade eden Başkan Anlayan;"Beldeler kapatılıyor köye dönüştürülüyor diye bir algı oluşsun istemiyoruz çünkü beldeler kapatılmıyor bu çok önemli özellikle biz burada Belde Belediye sınırları içerisinde olduğumuz için Büyükşehir yasası kapsamında her taraf Büyükşehir'e bağlı oluyor .Bu kapsamda artık belde ve köy diye bir şey kalmayacak, İlçe Belediyeler olacak ve bunun başında Büyükşehir Belediyesi olacak. İlçe Belediyelerde imkanları Belde Belediyeleri imkanlarıyla kıyaslanamayacak kadar çok olan Belediyeler.Tabi buda hizmetin daha çok yapılacağı anlamına geliyor. Zaten Hükümetimizin bu yasayı çıkarmakla ilgili gayesi bu .Büyükşehir yasasıyla Büyükşehir Belediyesi'nin bütçesi daha fazla olacak ve her taraftan hem İlçe Belediyesi'nden hem de Büyükşehir Belediyesinden hizmet gidecek."

"Büyükşehir Belediyesinin görevleri bellidir ilçe belediyesinin görevleri bellidir"

Belde Belediyesi'nin statüsü'nün sona erdiğini ifade eden Başkan Anlayan;" Kösebucağı Belediyesi diye bir şey olmayacak ama artık burası Fatsa'nın mahallesi olacak ve şuanda hizmeti nasıl alıyorsanız o zamanda Belde Belediyesi'nden değil de İlçe Belediyesi'nden bu hizmeti alacaksınız ve talep edeceksiniz. Aynı zamanda da Büyükşehir Belediye Başkanı'ndan bu hizmeti alacak ve talep edeceksiniz.Peki ilçe Belediyesi ne yapacak?, Büyükşehir Belediyesi ne yapacak? Her ikisinde sorumluluk alanı farklı yani ikisi de aynı anda aynı işi yapmayacak bir biriyle çekişmeyecek.Büyükşehir Belediyesinin görevleri bellidir ilçe belediyesinin görevleri bellidir."

"Büyükşehir olunca ekstra katkılar oluyor ve bütçe artıyor"

İller Bankasından kaynakları nüfusa göre aldıklarını belirten Başkan Anlayan;" Beldelerin nüfusu da az olduğu için buralar hizmet yapmaya yetmiyor.Peki nüfusa göre verilmesin ekstra paralar verilsin denildiği zaman nüfusu az olan diğer yerlerde diyecek ki benim payım düşüyor benim payımı düşürme diyecek. Bu sebeple ana kriter nüfustur. Büyükşehir olunca ekstra katkılar oluyor ve bütçe artıyor.Beldelerimiz nüfusu az olunca ona göre de pay aldıkları için hizmet yapamıyorlar.burada asla Belde Belediye Başkanına bir mazeret bulmuyoruz çünkü tüm Belde Belediye Başkanlarımız bir yokluk içinde hizmet vermeye çalışıyor bu bakımdan onları kutlamak lazım" dedi.

Ziyaretlerinden dolayı Başkan Anlayan teşekkür eden Kösebucağı Belediye başkanı Mustafa Çolak;"Beldelerin kapanmasıyla bazı sıkıntılar bazı beldelerde yaşandı.Baştan beri savunduğum bir tez vardı benim, beldeler nüfusları azalmış misyonunu ekonomik olarak bana göre kaybetmiş. Artık icraat yapamayan atıl duruma düşmüş bir durumdaydı. Bunu hepimiz görüyorduk.Bana göre beldelerin iki tane alternatifi var.Ya bu beldelere bir farklılık getirilerek ekonomik anlamda iyileştirilmesi gerekiyordu yada kapanmasıydı.Tabi bence kapanmadı beldeler çünkü örnek bir başkanımız var Hüseyin Anlayan, hayal denen bir çok projeyi gerçekleştiren bir başkanımız var .Bu bölgeye Başkanımız sayesinde daha da iyi hizmet gelecek. Halkımız endişelenmesin beldemiz kapanmadı bana göre büyüdü.halkımızın bir kaç tedirginliği var ekonomik anlamda güçlü bir belediye teknik alt yapısı olan bir Belediye bizim bir teknik alt yapımız yok , mühendisimiz yok, mimarlarımız yok yani bir projeyi yine Fatsa Belediyesi'nden destek alarak yapıyoruz.Bu manada ben Büyükşehir'in beldemize özellikle Ordu'muza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Başkanımıza da çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.kösebucagi-17-4-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde