23 Temmuz 2024

“FATSA İÇİN BİRLİK OLMALIYIZ”

  • PDF

Fatsa Genç İş Adamları Derneği (FAGİAD) Başkanı Mehmet Serkan Erdik, AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar’ı ziyaret ederek Fatsa’nın gelişmesi ve vizyon kazanması adına bir takım istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

Fatsa adına birlik ve beraberlik tablosu oluşturulması gerektiğine değinen FAGİAD Başkanı Mehmet Serkan Erdik: “Çevresinde altı tane ilçeyi barındıran ve il pozisyonunda görünen Fatsa’nın şu anda bulunduğu konum hak ettiği bir konum değildir. Hem ticari, hem sosyal hem de kültürel anlamda daha iyi yerlerde olması gerekiyor. Burada her şeyi devletten beklememek gerekiyor. Bu memlekette kazanan insanlar bu memleket içinde harcamalarını yapması gerekiyor. Fatsa adına hep birlikte birlik ve beraberlik göstermemiz gerektiğini düşünüyorum. Bu bağlamda da Fatsa adına faydalı her ne varsa FAGİAD olarak bizler içerisinde olmaya devam edeceğiz” dedi.

“Bir Fikir Birliği Oluşması Gerekiyor”

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar ile Fatsa adına bir takım istişarelerde bulunduklarını söyleyen Erdik: “Fatsa’da yapılması beklenen yeni projelerle ilgili iş adamlarımızın ve üyelerimizin, orta ve küçük ölçekli işletmelerin düşüncelerini ve fikirlerini AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar’ a ilettik. Zaten kendileri derneğimizin de üyesidir. Burada önemli olan Sivil Toplum Kuruluşlarıyla uyum içinde Fatsa’nın önceliklerini belirleyip onların hızlı bir şekilde gerçekleşmesi noktasında bir fikir birliği oluşması gerekiyor.  FAGİAD olarak bizlerin İlçe Başkanımız Sayın Abdullah Uçar ile bir fikir birliğimiz var. Fatsa adında planda olan üniversite, çevre yolu, organize sanayi bölgesinin genişletilmesi, devletimizin sağlamış olduğu teşvikler ve İŞKUR’un sağlamış olduğu yeni imkanlar ile ilgili bir çok konuyu masaya yatırdık” dedi.

“FAGİAD olarak çaba sarf ediyoruz”

Bizler Fatsa’da görev yapan sivil toplum kuruluşları olarak özellikle ticari hayatın can damarını oluşturan küçük ve orta ölçekli Kobilerin durağan bir ekonomi yaşadığımız şu dönemdeki sorunlarını gidermek adına sürekli çaba sarf ediyoruz diyen Erdik: “ Bu konuda devletin sunmuş olduğu imkanları onlarla buluşturmak adına görev yapıyoruz. Bilindiği üzere KOSGEB ile ilgili bu güne kadar açtığımız yirmiye yakın kurs var. Girişimcilere, özellikle yeni iş yeri açacak olanlara devletimizin sağlamış olduğu ve bu yıl itibari ile faizsiz kredisinde artış olan bu desteği onlarla buluşturuyoruz. Hemen akabinde KOSGEB’in bu sene faaliyete sunduğu 700 bin üst limitli hibesi olan faizsiz desteği işletmelerimize anlatıyoruz. Bununla ilgili kısa bir süre içerisinde bilgilendirme toplantısı yapacağım” dedi.

“Alternatif gelir kaynaklarına ihtiyacımız var”

Şu an ekonomik alanda bir durağanlığın söz konusu olduğunu vurgulayan Erdik, farklı alanlara yönelebileceğimizin de sinyallerini verdi: “ Özellikle ticari hayatın hareketliliğini sağlayan ana geçim kaynağımız fındık fiyatlarındaki istikrarsızlık ticari hayattaki birçok insanı etkilemiştir. Bu konuda yeni alternatif gelir kaynakları üzerinde çalışılmalıdır. Özellikle Ordu Valimiz İrfan Balkanlıoğlu’nun öncülüğünü yaptığı turizm noktasında etkin bir şekilde faaliyet alanlarının oluşturulması gerekiyor. Bu noktada FAGİAD olarak bizler de elimizden geleni yapıyoruz. Nasip olursa Haziran veya Temmuz ayı içerisinde bu güne kadar iki defa açtığımız kursiyerlerimiz Antalya’da ki beş yıldızlı oteller zincirine çalışmak için gönderdiğimiz, 6 ay boyunca İŞKUR’dan maaş alarak eğitimlerini aldıktan sonra ahçı yamağı olarak işe başlayacakları kursu tekrardan açacağız” dedi.

YENİ HABER

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde