23 Temmuz 2024

EZANI EN GÜZEL OKUMAK İÇİN YARIŞTILAR

  • PDF

2016 Yılı Camiler Ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle düzenlenen Ordu İl geneli “Ezanı güzel okuma” yarışması İl Müftülüğünde yapıldı.

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde “Camiler ve Din Görevlileri Haftası”  Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde Din hizmetleriyle eğitim öğretim hizmetleri sınıfında görev yapan, İmam- Müezzin ve Kuran kursu öğreticilerinin yeteneklerini geliştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, kişisel gelişimlerinin ve kendilerini yetiştirmelerinin devamlılığını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamayı amaçlayan yarışmalar düzenleniyor.

 

 Kur’an kursu öğreticisi, İmam-Hatip ve Müezzin-Kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel arasında Hafızlık, Kur’an-ı Kerim ve Ezanı Güzel Okuma yarışmaları yapılmaya devam ediliyor.  Bu yarışmalardan sonuncusu olan "Ezanı Güzel Okuma" ordu il geneli yarışması İl Müftülüğünde gerçekleştirildi. 

İmam, Müezzin ve Kuran kursu öğreticileri kategorisinde İl Müftülüğünde gerçekleştirilen  “Ezanı Güzel Okuma” yarışması,  İl Müftüsü Mustafa kolukısaoğlu’nun başkanlığında,  İl Müftü Yardımcısı Mesut Öztürk, Vaiz Raşit Demir,   Ordu Anadolu İmam-Hatip Lisesi Meslek Dersleri öğretmeni  Akın Sali ve Ordu Hafızlık Bölge Yatılı Kur’an kursu öğreticisi Hüseyin Dikci ’den oluşan komisyon karşısında görevliler en güzel ezanı okumak için yarıştılar. Seçici kurul yarışmacıları değerlendirirken eda ve seda, fonetik diksiyon, tecvit, güzel ses ve makamı uygulama kriterlerinden ayrı ayrı puan verdiler.

 

Yarışmacılar okudukları ezan da çift makam uygulayarak okudular. Yarışmada Okudu ezanda uşşak makamı ile başlayıp rast makamı ile ezanı bitiren Çaybaşı İlçesinde görevli İmam-Hatip Ayhan Keskin il birincisi olurken, Fatsa İlçesi görevlilerinden Halim Dağlı ikinci, Ünye İlçesi görevlilerinden Osman Nuri Öztürk ise üçüncü oldu.

Karadeniz bölgesinde yapılacak olan Ezanı güzel okuma bölge yarışması bölge finalinde Orduyu il birincisi olan Ayhan Keskin  temsil edecek.

 

Son Güncelleme: Çarşamba, 18 Mayıs 2016 06:47

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde