23 Temmuz 2024

FRANSIZ HEYETTEN BAŞKAN TEKİNTAŞ’A ZİYARET‏

  • PDF

Birleşmiş Milletler (BM) Ekonomik ve Sosyal Konseyi işbirliğiyle Ordu'da kurulan Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği ile Fransa Tarım Bakanlığı'nın başlattığı kırsalda yaşayan kadınlara yönelik toplumsal kalkınma projesi kapsamında Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’a ziyarette bulundu.

Gerçekleştirilen ziyarette Fransa Türkiye Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Pierre Autissier, Fransız tarım uzmanları, Karadeniz Kadınları Sürdürülebilir Kalkınma Derneği Başkanı Doç.Dr.Naciye Selin Şenocak ve Fransız tarım uzmanları katıldı.

Fransa Türkiye Büyükelçiliği Tarım Müşaviri Pierre AutissierOrdu’nun tarım bakımından zengin bir yapıya sahip olduğunu ifade ederek, Türkiye’de hayata geçirdiğimiz bu proje sayesinde uzun vadeli çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, “ Coğrafi yapı itibari ile benzer özellikler taşıyan iki ülkenin tarım alanında yaptığı bu çalışma diğer ülkelere de örnek teşkil etmesi ümit ediyoruz. Ordu’nun ekonomik açıdan en temel geçim kaynağı fındık. Bunun haricinde kivi ve Bal en önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Bu seçenekleri artırmak için yapılan bütün projelere gerek Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak gerekse Altınordu Belediyesi olarak her zaman destek vermeye hazırız” diye konuştu.

Heyet daha sonra Altınordu Belediyesi’nin yeni hizmet binasını gezerek Başkan Tekintaş’tan bilgi aldı.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde