29 Nisan 2024

Başkan Anlayan Geyikçeli Beldesinde Büyükşehiri Anlattı

  • PDF

geyikceli17-4-2013İlçe ziyaretlerine devam eden Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, bu kez de Geyikçeli Beldesi'ni ziyaret etti. Geyikçeli Belediye Başkanı Necati Mercan ve Geyikçeliler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Başkan Anlayan, Ak Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, Fatsa Ak Parti Belediye Meclis Üyeleri ve Ak Parti Gençlik Kolları Başkanı İbrahim Eroğlu'nun da katılımlarıyla Beldede Ordu'nun Büyükşehir olması konusuna değindi.

Geyikçeli Belediye Başkanı Necati Mercan ve Geyikçelilere sıcak karşılamalarından dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Başkan Anlayan, Geyikçeli Beldesiyle tanışmasının siyasi hayatından önce olduğunu, mesleğe başladığında ilk işini burada yaptığını vurgulayarak Geyikçeli'nin kendisi için olan önemini vurguladı.

"Beldeler asla mahrumiyet yaşamayacak"

Başkan Anlayan Türkiye'de yerel yönetimler adına yeni bir siyasi döneme geçildiğini belirterek Büyükşehirle ilgili bilgiler vererek şunları kaydetti; " 2014 mali seçimlerinde Ordu bu şekilde seçimlere girecek. Bu seçimle beraber nasıl değişiklikler olacak. Yeni Büyükşehir Yasası ile artık Köy ve Belde diye bir şey kalmıyor. Bütün Köylerin Köy statüsü, Beldelerin Belde statüsü sonlandırılıyor. Beldeler bağlı olduğu İlçenin Mahallesi oluyor. Köyler ise devam ederek Köy Muhtarlığı değil Mahalle Muhtarlığı oluyor. Bu da artık hizmeti Belediye’den almaları demek oluyor. Beldeler asla mahrumiyet yaşamayacak. Artık İlçe Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak iki Belediye Başkanı seçecekler ve iki Belediye’den hizmet alacaklar. Kapanan Beldelerin bünyesinde bulunan Mahalleler ayrı ayrı Muhtarlık değil, Beldenin tamamı tek Muhtarlık olarak seçime girecekler" dedi.

"Büyükşehir'in imkanları daha fazla"

Büyükşehir'in imkanlarının bütçe olarak da daha fazla olduğunun altını çizen Başkan Anlayan;"Bazı vatandaşların endişeleri var. Örneğin; "Büyükşehir Belediyesi bizim çok uzak olan bu mahallemize nasıl bakacak? Büyükşehir Belediye Başkanı bize bakmaz. Sadece Ordu’ya bakar. Ordudan gelmez, bütün payları Ordu merkez alır" diyorlar.

Büyükşehir olma yasası kapsamında Ordu’nun Büyükşehir olabilmesi için biz oldukça gayret gösterdik. Halkımıza daha kısa sürede daha iyi bir hizmet verebilmek için daha fazla bütçeye ihtiyaç vardır. Büyükşehir de daha fazla para demek. Çünkü Büyükşehir’in İller Bankasından aldıkları pay daha yüksek olduğu için bütçeleri de daha yüksek. Dolayısıyla bu daha fazla yatırım demek. Yeni yasayla Büyükşehir’lerin bütçeleri 2 katı artırıldı. Kaldı ki Büyükşehir’in bütçesi iller bankasından almış olduğu paylar ile sınırlı değil. O sebeple Büyükşehir ve Büyükşehir’e bağlı İlçe Belediyeleri daha fazla kaynak kullanacak. Bu vesile ile daha fazla yatırım yapılacak. Büyükşehir eskiden yalnız merkez İlçeye hizmet ediyordu. Yeni yasaya göre artık Vilayetin tamamına hizmet edecek. Yani ne kadar Köy, Belde, Mahalle var ise hepsini kapsıyor" dedi.

"Vatandaşlar önümüzdeki seçimlerde dört oy kullanacaklar"

Önümüzdeki seçimde vatandaşların seçmen olanları, bir Mahalle Muhtarı, bir İlçe Belediye Başkanı, bir İlçe Belediye Meclis üyesi ve Büyükşehir Belediye Başkanı olarak dört oy kullanacaklarını belirten Başkan Anlayan;"Bütün ana yolların yapımı ve bakımı Büyükşehir’e geçecek. Bu tür çalışmaların hepsinden Büyükşehir sorumlu olacak. Hepsi Büyükşehir’in hizmet alanında. O yüzden Şehrin en uzak noktasına bile Büyükşehir hizmet götürecek. Ve biz İlçe Belediyeleri olarak bu birimleri Büyükşehir’e devredeceğiz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir daha fazla hizmet, daha fazla yatırım diyen Başkan Anlayan, "İnşallah Büyükşehir ile bunlar yapılacak. Geyikçeli Beldemiz, Fatsa'mız ve Ordu'muz da bundan faydalanacak" dedi.

Başkan Anlayan'a ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Geyikçeli Belediye Başkanı Necati Mercan ise;" Büyükşehir Yasası artık kesinleşti. Nasıl bizler sizin kapınıza gelip dertlerinizi dinliyorsak, bundan sonrada Başkanımız sizleri dinleyecek.Seçimlere kadar da yeri geldi mi fikir alışverişinde bulunacağız, yeri geldi mi tartışacağız ama en sonunda gülerek ayrılacağız.Sonuç olarak bunu görüyorum.Başkanımız zaten benim aile dostumdur. Tekrar Beldemize hoş geldiler" dedi.geyikceli-17-4-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde