23 Temmuz 2024

OSKİ FATSA’DA KANALİZASYON HATLARINI TEMİZLİYOR

  • PDF

ÇEVREYİ RAHATSIZ EDEN KOKULARA SON VERİLİYOR

OSKİ Genel Müdürlüğü, kanalizasyon hatlarında sürdürdüğü bakım, onarım ve yenileme çalışmalarına Fatsa ilçe merkezinde devam etti. OSKİ Fatsa Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler, ilçe merkezinde tıkanarak çevreye kötü koku yayan kanalizasyon hatları ve bacaları kombine kuka araçlar ile temizleyerek sağlıklı çalışır hale getirdi.

66 bin 462 kilometre kanalizasyon hattı ve 1.521 adet rögar bacasının bulunduğu Fatsa ilçesinde kanalizasyon hatlarının kapanması için ekipler; 3 ay, 6 ay ve 1 yıl olmak üzere temizlik programları düzenledi.

27 BİN 545 KİLOMETRELİK KANALİZASYON HATTI TEMİZLENDİ

Program kapsamında Kurtuluş Mahallesi Sahil Caddesi Fatsa-Samsun karayolu üzerindeki ana kolektör hattı, Dumlupınar Mahallesi Reşadiye Caddesi ve Mustafa Kemal Paşa Mahallesi otogar çevresindeki 27.545 kilometrelik kanalizasyon hattı ve 525 adet rögar bacasının temizliği yapıldı.

KANALİZASYONLARIN DOLULUK ORANI EN ALT SEVİYELERE İNDİRİLDİ

Yapılan çalışmaların ardından kanalizasyon hatlarının doluluk oranı yüzde 90’lardan en alt seviyelere indirildi ve bu çalışmanın olumlu etkisi hemen hissedildi. Fatsa ilçe merkezi Cumhuriyet Meydanı’nda önceki yıllarda oluşan koku sorunu, ortadan kaldırılırken çevre halkı temiz, kokusuz ve sağlıklı bir çevreye kavuşturuldu.

FATSA’DA KANALİZASYON HATLARI 2016 YILI SONUNA KADAR TEMİZLENECEK

Ekiplerin yoğun ve özverili çalışmaları sonrası kısa sürede temizlenen kanalizasyon hatlarından çıkartılan peçete, ıslak mendil, tuvalet kağıdı, çocuk bezi, giyim ve elektronik eşyalar, moloz ve inşaat malzemeleri gibi evsel atıklar ise şaşkınlık yarattı.

OSKİ ekipleri, yapılan program dâhilinde Fatsa ilçesindeki kanalizasyon hatlarının tamamını 2016 yılı sonuna kadar temizlemeyi hedefliyor.

 

 

               

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde