23 Temmuz 2024

BAŞKAN YILMAZ: “ÇOCUKLARIMIZ ÖNEMLİ”

  • PDF

Ordu Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu (OBBKT)’nda tiyatro coşkusu yaşanıyor.

Büyükşehir Belediyesi Karadeniz Tiyatrosu, Ufuk Ersoy’un yazıp yönettiği” Önce Kalite” adlı müzikli çocuk oyununu Atatürk Kültür Merkezinde sahneledi. Büyük bir coşkuyla yaklaşık 400 küçük seyircinin izlediği oyun ayakta alkışlandı. Gerek konusu gerekse verdiği mesajlarla oyun seyredenlerden tam not aldı.

COŞKU SELİ YAŞANDI

Eğlendirirken eğitmeyi hedefleyen oyun, insanların doğumundan ölümüne kadar birer tüketici olması nedeni ile bilinçli tüketimin önemine vurgu yapıyor. Oyunda özellikle alışveriş sırasında çocukların çok sık tükettiği çikolata, şeker ve bisküvi gibi ürünleri satın alırken, bu ürünlerin son kullanma tarihlerine dikkat edilmesinin önemi vurgulanıyor.

Çocuklarımızın gelişiminde tiyatronun önemli olduğunu ifade eden Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz; “Bu sezon sahneye konulmuş olan Önce Kalite adlı çocuk oyunumuz gerek konusu ve mesajıyla gerekse müzikli çocuk oyunu olması nedeniyle eğlendirirken eğitmeyi amaçlıyor. Kalitenin bir yaşam tarzı olduğu konusu vurgulanırken, özellikle geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklarını korumak adına tükettikleri ürünlere dikkat etmesi ve bu ürünlerin özellikle son kullanma tarihine dikkat edilmesi gerektiği işleniyor.  Çocuklarımız bizler için önemli, bu nedenle çocuk oyunlarımızda yaşama dair önemli mesajlar içeren eserleri sahnelemeye devam edeceğiz “ diye konuştu.

HEDEF KALİTE

2016-2017 tiyatro sezonunda sanatseverlerin huzuruna farklı projelerle çıkmayı arzu ettiklerini söyleyen Başkan Enver Yılmaz; “Bilindiği üzere tiyatromuz yeni sezonda, yapılan önemli bir tadilat programıyla Ordulu sanatseverlerin huzuruna yeni yüzüyle çıkacak. Hedefimiz; daha kaliteli ortamda, daha iyi şartlarda hem yetişkin hem de çocuk oyunlarımızı sanatseverlerimizin beğenisine sunmak. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız her işte önce kalite ön plandadır” şeklinde konuştu. 

OBBKT Genel Sanat Yönetmeni Ufuk Ersoy'un yazdığı ve yönettiği oyunda Ali Kemal Tandoğan, Nilsu Namlı, Bülent Reisoğlu, İlayda Alper, Ayşe Türkmen Akkaş, Nurhayat Doğru ve Yeliz Varol rol alıyor. Işık tasarımı ve müziği Zafer Bozdağ’ın, dekoru Murat Çavuş ile Cemal Arslan'ın yaptığı oyunda efekt uygulamasını ise Murat Türkmen üstleniyor.

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde