23 Temmuz 2024

ÖĞRENCİLERE TRAFİK EĞİTİMİ

  • PDF

“Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında Çamaş Şehit Yıldıray Uygun ilkokulu 3.ve 4. sınıf öğrencilerine Çamaş Trafik Tescil ve Denetleme Şube Amirliği görevlilerince eğitim verildi.

Trafik kuralları hakkında bilgiler görsel ve uygulamalı olarak verilen eğitimde "Trafik Dedektifleri Projesi" kapsamda 120 öğrenci trafik dedektifi oldu.

Verilen eğitimde; Önemli bir halk sağlığı sorunu olan trafik kazalarının önlenmesi, pek çok kurum, kuruluş, sivil toplum örgütü ve bireylerin ortak çalışması ile mümkün olabileceği, bu çalışmaların başarıya ulaşabilmesi için de tarafların eşgüdüm içerisinde hareket etmeleri gerektiği vurgulandı. Görevlilerce, trafik sorunu hiçbir kurumun tek başına çözebileceği bir sorun olmadığını, ancak; birim ve kurumun aynı zamanda diğer kurumlarla uyumlu bir şekilde çalışması durumunda, karayolu güvenliğini sağlamada başarıdan söz edilebileceği, İnsanın en kutsal hakkı ‘’yaşam hakkı’’olarak Dünya’da ve ülkemizde bu kutsal hakkı tehdit eden en önemli faktörlerden birisi de trafik kazalarının olduğu ülkemizde ‘güvenli trafik kültürü’ nün yeteri kadar benimsenemediği, kuralların yeterince bilinmediği ve kurallara uymada problem yaşandığı, trafikte saygı ve nezakete istenilen ölçüde ulaşılmadığı belirtildi. Sonuç olarak; trafiği bilmeyen sürücü, yolcu ve yayanın yaşam şansı da azalmaktadır. Çözüm tek kelime ile ‘Eğitim’ dir ve geniş kitlelere yayılmalıdır. İşte bu amaçla; Trafik Dedektifleri projesi; ülkemizin kanayan yarası olan trafik kazalarının azaltılması için ülke genelinde başlatılmış bir seferberlik ilanıdır denildi. HABER-MUHARREM GÖÇ

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde