23 Temmuz 2024

“AİLELERİMİZE EVLİLİĞİN KUTSAL OLDUĞUNU ANLATIYORUZ”

  • PDF

Fatsa İlçe Müftüsü Hüseyin Can, “Ailemiz evden giderse huzur da gider” projesi kapsamında, aileleri ziyaret ederek sorunlarını dinlediklerini belirtti.

Son yıllarda boşanma oranlarında ciddi bir artış olduğunu dile getiren Fatsa Müftüsü Hüseyin Can, boşanma oranlarındaki artışı çiftler arasındaki sabırsızlığa bağladı.

“Ailemiz evden giderse huzurda gider” projesi ile güzel geri dönüşümler elde ettik diyen Can: “Ailelerimizin huzur ve birliğini sağlamak adına başlattığımız projelerimiz devam ediyor. Bu proje, proje şeklinde olmasa bile birçok müftülüğümüzün yürüttüğü bir eylemdir. Biz bu eylemi proje haline getirdik. Son yıllarda boşanma oranlarında bir artış olduğu gözlemleniyor. Fatsa’da da yapılan evliliklerde dörtte bir oranında tahmini bir boşanma söz konusudur. Biz şu anda ailelerde boşanma sebepleri nelerdir bunları tespit ediyoruz. Ailelerimize evliliğin kutsal olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Evliliğinde problemler olan ailelere ziyaretlerde bulunuyoruz. Problemlerini çözmek amaçlı bir takım eylemlerde bulunuyoruz. Bu proje kapsamında da çok güzel tepkiler aldık. Birçok ailemiz sizin sayenizde evliliğe farklı bir çerçeveden bakmaya başladık diyerek teşekkürlerini sundular. Şimdiye kadar yirmi civarında ailemizi ziyaret ettik. Bu bağlamda çalışmalarımız devam edecek. Aile birliğine verdiğimiz önem büyüktür ve aile kurumunu saygı, sevgi ve sabırla korumamız gerektiğini her fırsatta dile getiriyoruz. Toplumun temelini oluşturan ailelerin huzur ve mutluluğu için Fatsa Müftülüğü olarak fayda sağlayabiliyorsak bu bizler için büyük bir mutluluktur” dedi. 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde