23 Temmuz 2024

DİN GÖREVLİLERİ YARIŞTI

  • PDF

Camiler ve Din görevlileri haftası etkinlikleri kapsamında din görevlileri arasında düzenlenen “Kur’an-ı kerimi güzel okuma” yarışması il müftülüğünde yapıldı.

Camiler ve Din Görevlileri Haftası Kutlama Etkinlikleri çerçevesinde Diyanet personelinin yeteneklerini geliştirmek, planlı çalışma alışkanlığı kazanmalarını, kişisel gelişimlerinin ve kendilerini yetiştirmelerinin devamlılığını ve mesleklerini cesaretle yapacak şekilde kendilerine güven duymalarını sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Bu etkinlikler kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı Taşra teşkilatında görevli Kur’an kursu öğreticisi, imam-hatip ve müezzin-kayyım unvanlarında görev yapan erkek personel arasında Hafızlık, Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma, Ezanı Güzel Okuma ve Etkili Hutbe Sunumu; Kur’an kursu öğreticisi unvanlarında görev yapan kadın personel arasında Hafızlık ve Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma yarışmaları yapılıyor.

 Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde 1-7 Ekim tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle kutlanan “camiler ve din görevlileri haftası” çerçevesinde erkek görevliler arasında Ordu il genelinde düzenlenen “Kur’an-ı Kerimi Güzel Okuma” yarışmasında din görevlileri komisyon huzurunda ter döktü.

İl Müftü Vekili Seyfullah Çakır’ın başkanlığında Perşembe İlçe Müftüsü ve diğer uzman üyelerden oluşan komisyon görevlilerin okuyuşlarını güzel okuma (eda), tecvit, terennüm (makam) ve güzel ses üzerinden değerlendirmeye tabi tuttular.

Birinci Gölköy’den…

Yapılan yarışma sonucunda Gölköy Müftülüğü din görevlilerinden Ali Perk birinci olurken, Mesudiye din görevlilerinden Cumali Bütün ikinci, Çaybaşı Müftülüğü görevlilerinden Harun Altun üçüncü oldu.

Yarışmaların bir bölümüne katılan İl Müftüsü Mustafa Kolukısaoğlu dereceye giren görevlileri tebrik ederek ‘yarışmaya katılmak bir medeni cesaret işidir. Dereceye girsinler girmesinler ilgi göstermiş olmaları da takdire şayandır. Ayrıca birinci olan görevlimizi tebrik ediyor bölge finalinde ilimiz adına şimdiden başarılar diliyorum’ dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde