23 Temmuz 2024

ORDU’DA HAYVANCILIĞA BÜYÜK DESTEK

  • PDF

AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlı tarafından verilen destek ödemelerinin artarak devam ettiğini belirtti. AK Parti’nin daima hayvancıların yanında olduğunu belirten Gündoğdu “Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Esasları Tebliği” kapsamında  hemşerilerimize yapılan ödemeler artarak devam edecek.”

Hayvancılara 14 Milyon TL Hibe

Hayvancılıkla uğraşan Ordulu hemşerilerime bundan önce de verilen destek ödemeleri 2016 yılında da verilmeye devam edecek. Tarım ve Hayvancılık Bakanlığının birliklere aktardığı ödemeler bu birlikler tarafından hayvancılarımıza ödenmeye başlanmıştır. Bu sene 6.2 Milyon TL destek ödemesi yapılarak hayvancılarımıza katkı sağlanacaktır. Bu yıl, geçtiğimiz sene verilen besilik materyal desteğini 2 kat arttırdık. Hayvancılarımıza şimdiye kadar 12 milyon TL’lik ödeme yaptık. 2 milyon TL daha ödeyeceğiz.  Toplam destek ödemesinin toplamı 14 milyon TL’yi bulacak. Bu para Ordu’daki hayvancılığın gelişmesine katkı sağlayacak hem de şehrin ekonomisindeki döngüyü arttıracaktır.

Hibeler Artarak Devam Ediyor

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız ve İl Müdürlüğümüz hayvancılığa karşı gerekli ilgiliyi gösteriyorlar. Hayvancılıkla uğraşan kardeşlerimizin mağdur olmaması ve Ordu’da hayvancılığın gelişmesi için destek ödemeleri artarak devam ediyor. Hayvancılık Desteklemeleri Uygulama Esasları Tebliği” kapsamında verilen destek ödemelerinin, arı yetiştiriciliği yapan üreticiler için kovan başına 10 TL,  programlı aşılarını yaptırmış 4 aylık ve üzeri buzağı ve malaklar için 350 TL, soy kütüğüne kayıtlı olanlar için 500 TL,  anaç koyun-keçi başına 25 TL, 250 küçükbaş ve üzeri anaç hayvan sayısına sahip işletmelere sertifikalı çoban çalıştırması halinde yıllık 5.000 TL destekleme ödemesi yapılacak.” İlgilenen hemşerilerimiz il ve ilçelerdeki Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerinden detaylı bilgi alabilirler.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde