23 Temmuz 2024

BÖLGE BİRİNCİSİ OLDU

  • PDF

 “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışması bölge finali Samsun da yapıldı.

Ordu il genelinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Kur’an Kurslarında okuyan öğrenciler arasında kız-erkek 18 yaş altı ve 18 yaş üstü olmak üzere iki kategoride  “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışması yapılarak il birincileri seçilmişti.

İl genelinde yapılan yarışmada kumru Müftülüğüne bağlı kuran kurslarında okuyan kız kuran kursları kategorisinde il birincisi olan Ayşe Nur Ergeç ile erkekler kategorisinde il birincisi olan Akın Cebeci Samsun ilinde yapılan “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” yarışması bölge finaline katıldılar.

Samsun ilinde yapılan bölge finali yarışmasına Kız ve erkek öğrenci olmak üzere iki ayrı kategoride yapılan yarışmaya Samsun, Çorum, Ordu, Sinop ve Amasya olmak üzere 5 ilden öğrenciler katıldı.

5 İlin Bölge Birincisi ve İkincisi Kumrudan…

Orduda yapılan yarışmalar sonunda 18 yaş altı Kur’an kursları arasında il birinciliğini kazanan Kumru Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarından kızlarda Ayşe Nur Ergeç, erkeklerde ise Akın Cebeci bölge finalinde orduyu temsil ettiler.

Yapılan yarışmalar sonucunda orduyu temsilen katılan Kumrudan Ayşe Nur Ergeç bölge birincisi olurken erkekler de ise orduyu temsilen bölge finaline katılan Ordu il birincisi Akın Cebeci ise bölge ikincisi oldu.

Kaymakam Ödüllendirdi…

Kumru Kaymakamı Ahmet Ali Özdemir makamında Kumru İlçe Müftüsü Aykut İli, merkez yatılı erkek Kur’an Kursu yöneticisi Hüseyin Takım ile Öğretici Bayram Ali Yerli ve Merkez yatılı kız Kur’an Kursu yöneticisi Zeynep Tomakin ve Yüzüne Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışmasında ilde ve bölgede dereceye giren öğrencileri kabul etti. 

Kaymakamlık makamında gerçekleşen kabulde Kaymakam Ahmet Ali Özdemir tarafından Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma yarışmasında Ordu il birincisi ve Samsun Müftülüğünde yapılan bölge yarışmasında Bölge birincisi olan merkez yatılı Kız Kur’an Kursu öğrencisi Ayşe Nur Ergeç ve Ordu il birincisi, Samsun Müftülüğünde yapılan bölge yarışmasında bölge ikincisi olan merkez yatılı erkek Kur’an kursu öğrencisi Akın Cebeci plaketle ödüllendirildi.

Kız Kur’an kursları arasında bölge birincisi olan Ayşe Nur Ergeç 11 Mayıs Çarşamba günü Ankara’da yapılacak “Kur’an-ı Kerim’i Yüzünden Güzel Okuma” Türkiye finalinde bölgeyi temsilen yarışacak.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde