24 Temmuz 2024

ORDULU İZCİLER “ÇANAKKALE MİLLİ BİLİNÇ KAMPI”NA KATILDI

  • PDF

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla Çanakkale’de düzenlenen Milli Bilinç Kampı’na katılan Ordu İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ile Fatsa Çevre Eğitim Spor ve İzcilik Kulübünden 45 izci, askerlerinin tamamı şehit olan 57. Alay’ın yolundan yürüyerek ecdadını andı.

 

5 BİNDEN FAZLA İZCİ KATILDI

 

Çanakkale Eceabat’ta, 57. Piyade Alayı’nın taarruz öncesinde karargâh olarak kullandığı Kışla mevkiinde Türkiye İzcilik Federasyonu tarafından “Dedeciğim Ben Geldim” sloganı ile gerçekleştirilen kampa 5 binden fazla izci katıldı.

 

253 BİN ŞEHİDE, 400 BİN YASİN-İ ŞERİF

 

Kampta, Çanakkale Savaşları’nın 101. yılında “Her Şehide Bir Yasin, Hedef 253 Bin” projesi kapsamında okunan yaklaşık 400 bin Yasin-i Şerif, binlerce izcinin katılımıyla şehitlere hediye edildi.

 

57. ALAY YÜRÜYÜŞÜ YAPILDI

 

25 Nisan 2016 tarihinde sabah namazının hemen öncesinde hazır kıt’a olan izciler, toplu şekilde sabah namazı kıldılar ve ardından 101 yıl önceki gibi kızarmış hamur ve kırık buğday çorbası ile kahvaltı yaptılar. “Kınalı Hasan” gibi saçlarına kına yakan izciler, başlarında “Enveriye Kabalağı” ve sırtlarında “Dedeciğim Ben Geldim” yazan cepkenleriyle Mehter Marşı eşliğinde Conkbayırı’na doğru yola çıktı. İzciler, askerler, siviller, üniversite, askeri lise ve harp okulu öğrencilerinin yer aldığı yürüyüş kolu, 57. Alay’ın kullandığı yolu takip ederek patika, dağ, dere ve geçitlerden oluşan yaklaşık 17 km’lik bir yürüyüş gerçekleştirdi.

 

Ordu İdeal Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü İzcilik Sorumlusu Erhan Düzgün, kampla ilgili yaptığı açıklamada; “Bu yıl Ordu Büyükşehir Belediyemizin katkılarıyla 45 kişiden oluşan izci grubumuz, Çanakkale Milli Bilinç Kampı’na katıldı. İzcilerimiz burada ecdadımızı yâd ederek, onların canları pahasına vatan, millet ve maneviyat uğruna verdiği destansı mücadelenin bedelini yaşayarak öğrendiler” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde