24 Temmuz 2024

AK PARTİ ORDU MİLLETVEKİLİ ERGÜN TAŞÇI: “KONUNUN TAKİPÇİSİYİM, ELİMDEN GELEN ÇABAYI SARFEDİYORUM”

  • PDF

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, ÖSYM’nin Fatsa’da sınav merkezi açması için ÖSYM Başkanıyla bir takım görüşmelerde bulunduğunun müjdesini vererek, olumlu sonuç alabilmek adına konunun takipçisi olmaya devam ettiğini söyledi.

Gazetemizin ivedilikle takip ettiği konuya ilişkin özel açıklamalarda bulunan Taşçı, “ÖSYM Başkanı görüşmememizin ardından Fatsa için özel bir çalışma yapacağını şahsıma iletti” dedi.

Anayasa Komisyonundaki dokunulmazlık görüşmeleri sırasında HDP ile yaşanan anlaşmazlık ve tartışmalar hakkında da bir takım açıklama yapan Ordu Milletvekili Ergün Taşçı; HDP’ nin dokunulmazlıkların kaldırılma sürecini sabote etmek adına bir takım eylemlerde bulunduğunu belirtti.

AK Parti’nin hiçbir zaman kavga ve anlaşmazlıktan yana olmadığını sözlerine ekleyen Taşçı, dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin ilk adımın atıldığını ifade etti.

Fatsa’da ki ana problemleri bilindiğini ve bu doğrultuda çalışmaların hız kesmeden sürdüğünü söyleyen Taşçı,  “Sorunların çözümü noktasında, Ordu milletvekilleri olarak elimizden gelen gayreti göstermeye devam ediyoruz” dedi.

“Ordu Milletvekili olarak bu konunun takipçisiyim”

“ÖSYM’nin Fatsa’da sınav merkezi açmasıyla ilgili dün bir görüşme gerçekleştirdim” diyen AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “Bu süreç birden bire sonuçlanacak bir süreç değil. Vakti zamanında Ünye’ye ÖSYM sınav merkezi açılmış. ÖSYM sınav merkezini aslında Ünye’ye değil Fatsa’ya açması gerekiyordu. Öğrenci kapasitesi, hinterlanttı bakımından değerlendirildiği zaman Fatsa insanların daha kolay ulaşabileceği bir konumda. ÖSYM Başkanı görüşmememizin ardından Fatsa için özel bir çalışma yapacağını söyledi. Ordu Milletvekili olarak bu konunun takipçisiyim ve Fatsa’ya ÖSYM sınav merkezi açılması için elimden gelen çabayı göstereceğim. Ünye’ye açılması Fatsa’nın şansını düşürmüş olsa da bizler konunun takipçisi olup olumlu sonuç alabilmek için çalışacağız. Fatsa’nın arkasında dev bir nüfus var ve buradaki öğrencilerimizin daha rahat etmesi için Fatsa’nın gerçek anlamda buna ihtiyacı var” dedi.

“Bu tablonun mimarı HDP’ li vekillerdir”

Anayasa Komisyonu görüşmelerinde AK Parti Milletvekilleri ile HDP’li vekiller arasında çıkan sözlü tartışmalar hakkında da açıklamalarda bulunan Vekil Taşçı: “Anayasa Komisyonunda, başından beri bizler de toplantılara katılıyoruz. Ekranlarda görüldüğü gibi milletin vicdanı, geçici olan milletvekilli dokunulmazlığının kaldırılması yönünde. HDP hariç, CHP ve MHP’den de destek var. Milletten en fazla oyu almış AK Parti’nin de bu hassasiyete kayıtsız kalması düşünülemez. Milletimizin sesine kulak vermek için gündeme getirdiğimiz dokunulmazlıkların kaldırılması hususuna, ilk günden beri suyu bulandırmak üzere HDP her fırsatta bir algı üretmeye çalıştı. Toplantıları sabote etmeye yönelik bir takım girişimlerde bulundu. Dokunulmazlığın kaldırılmasının kendilerine has yapıldığı öne sürdü. Oysa Türkiye’de terör hadiseleri yaşanıyor. Hükümetin kurulduğu günden bu yana da sürekli şehit veriyoruz. Bu hassasiyeti gözetmemek mümkün değil. HDP Milletvekillerinin teröre destek veren açıklamaları, ziyaretleri ve benzeri şeyler bu sürecin hızlanmasına katkı sağlamıştır. HDP en son olarak toplantıyı terk ederek toplantı salonundan ayrılmıştır. Pazartesi gecesi itibariyle de meclise sevk edilmek üzere Anayasa’ya geçici bir madde eklenerek dokunulmazlığın kaldırılmasına ilişkin adım atılmış oldu. İnşallah mecliste referanduma kalmaksızın neticelenir diye düşünüyorum. Komisyonlarda konuşan, söz isteyen, hakaret eden, bağıran ve kavgayı çıkaran HDP’dir. AK Parti hiçbir zaman kavgayı başlatan ya da kavganın yanında olan bir siyasi parti olmadı, bundan sonraki süreçte de olmayacaktır. Fakat gelinen süreçte kavganın içerisine çekilmeye çalışılıyoruz. Üzerimize yüründü ve mecliste hoş olmayan bir tablo ortaya çıktı. Bu tablonun mimarı da HDP’li vekillerdir. Dokunulmazlık olayını sabote etmek için başından beri meclisi tıkayan HDP biliyoruz ki amacına ulaşamayacaktır” dedi.

“Fatsa’nın ana problemleri bellidir”

Fatsa ile ilgili devam eden çalışmalar hakkında da bir değerlendirmede bulunan Taşçı: “Fatsalı hemşerilerimiz şunu bilsinler ki bizim ana problemlerimiz bellidir. Bunun çözümü için kurumlarla sürekli toplantı halindeyiz. Çevre yoluna ilişkin çalışmalar bir taraftan yürürken, ulaşım problemine ilişkinde çalışmalara ara vermeden devam ediyoruz. Ordu Karadeniz’in incisi ve dolayısıyla kendi talebini yaratacak pozisyona geldi. Ulaşım hava limanıyla birlikte canlandı. Bizim karayolu ağındaki sıkıntılarımızı çözmek üzere bütün milletvekillerimiz ve bakanımız ile istişarelerimiz sürüyor. Fatsa OSB’nin genişletilme çalışmasıyla ilgili de kurumlarla yazışmaların takibini yapıyoruz. Üniversite ile ilgili güzel çalışmalarımız olacak. Üniversite’nin ne yapılıp yapılmayacağını kapsayan raporu bize ulaştırmasını bekliyoruz. Bu arada Fatsa’da ki derslik sorunumuzu gerek devlet eliyle, gerekse hayırsever vatandaşlarımızın desteğiyle çözmenin yollarını arıyoruz. Ordu için milletvekilleri olarak elimizden geleni yapmaya hazırız. İktidarıyla, muhalefetiyle, kamusuyla, özel sektörüyle aynı paydaşta buluşmaya ve sorunları konuşmaya devam ediyoruz” dedi.

Yeni Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde