24 Temmuz 2024

“FATSA BELEDİYESİ VATANDAŞI YANILTMASIN”

  • PDF

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Başkanı Onur ÇAM, Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi arasında yetki ve sorumluluk karmaşasının bitmesi gerektiğine vurgu yaparak; Fatsa Belediyesi’nin kamuoyunu yanıltmaması gerektiğini söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe Teşkilatı olarak, kesinlikle kişilerin, kurumların ve belirli bir zümrenin savunuculuğunu asla yapmayız diyen Çam; “Fatsa Belediyesi şehrin ana arterinde büyük bir rahatlama sağlayacak önemli bir kamulaştırma davasında 235 bin TL kamulaştırma bedelini maddi imkânsızlıktan dolayı yatıramamıştır” dedi.

Fatsa Belediyesi tarafından verilen cevapta, söz konusu taşınmazın olduğu bahsi geçen yolun Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olduğundan kamulaştırmadan vazgeçilmiştir denildiğini ifade eden Çam, “Bahsi geçen yol 10 mt en kesitli yoldur ve bu yol cevapta verildiği üzere Ordu Büyükşehir Belediyesinin değil; Fatsa Belediyesinin yetki ve sorumluluk alanındadır. Lütfen vatandaşlarımızı yanıltmayın. Kanun ne emrediyorsa açıkça söyleyin. Fatsa Belediyesi yetki ve sorumluluğunda olan bu yolun, kamulaştırılmamasının nedeninin Fatsa Belediyesinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı ve yetersizlik olduğunu vatandaşa bildirin. Bu etik bir durum değildir” dedi.

“Kamuoyuyla paylaşmak istiyorum…”

Bu tür durumlardan ötürü, Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi arasındaki yetki, sorumluluk ve denetim karmaşıklığının düzeltilmesi gerektiğini beyan ettik ve etmeye devam ediyoruz diyen CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur Çam; “Cumhuriyet Halk Partisi Fatsa İlçe teşkilatı olarak gazetenizde ilk beyanatımızı “Körü körüne muhalefet yapmayacağız” şeklinde gerçekleştirmiştik. Bu ifadeyi tekrardan hatırlatmakla birlikte, doğru yapılanların yanında, yanlış yapılanları da açık yüreklilikle dile getireceğimizi ifade etmiştik. Gazetenizde yapmış olduğumuz röportajlarda Büyükşehir Belediyesi ve Fatsa Belediyesi arasındaki yetki, sorumluluk ve denetim karmaşıklığının düzeltilmesi gerektiğini beyan ettik ve ediyoruz. Mesleğimin avukat olması nedeniyle bana sirayet eden bir husus var ve bunu ana muhalefet partisi ilçe başkanı olarak kamuoyuyla paylaşmak isterim” dedi.

“Bedel ödenemediği için dava reddedildi”

Konuda bahsi geçen arsanın kamulaştırması zaruridir diyen Çam; “Sakarya Mahallesine doğru dönen yolda Fatsalı bir vatandaşımızı ait yer ile ilgili Fatsa Belediyesi bir kamulaştırma davası açmıştı. Bu kamulaştırma davasında, davacı taraf Fatsa Belediyesi, davalı taraf ise mülkiyetin sahibidir. Davalının avukatı da şahsımdır. Burada bir kamu yararı görmüş olacak ki, Fatsa Belediyesi bu kamulaştırma davasını açmış. Eğer söz konusu yerin kamusallaştırması yapılmış olsaydı, ana yoldan garajlara dönen yoldan başlayıp, Toki’ye kadar gidecek alan ana arter olacak ve bu alanı bulvar durumuna getirecek bir yol ortaya çıkacaktı. Buda garajlardaki ve Sakarya mahallesindeki trafiği rahatlatacaktı. Bu kamulaştırmanın yapılması emin olun ki zaruridir. Fatsa Belediyesi tarafından açılan bu dava sonuçlandı ve 235.000 TL’nin Fatsa Belediyesi tarafından arsa sahibinin hesabına yatırılması istendi. Dava zabıtında ise konuyla ilgili Fatsa Belediyesinin bedeli yatıramadığını ve yakın zamanda yatırma imkânının bulunmadığı ortaya konulmuştur. Bu ne demektir; belediyenin ekonomik sıkıntılarından dolayı bu bedelin yatırılamayacağı söylenmiştir. Yasa gereği bloke sürecince bedel ödenmediğinden dolayı ise dava reddedilmiştir” dedi.

“Etik bir durum değildir”

Açıklamalarını sürdüren CHP Fatsa İlçe Başkanı Onur ÇAM; “Gazetecilik ilkeleri gereği Yeni Haber Gazetesi’nin aracılık ettiği, Milliyetçi Hareket Partisi Meclis Üyesi Burak Eroğlu kendi düşüncelerinin yer aldığı bir söyleşi gazetenizde yayınlanmıştı. Sayın Burak Eroğlu açıklamalarında Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan’ın özel kalem müdürlüğünün 2015 yılı harcamalarının 1.4 Milyon TL olduğunu, 2016 tahmini bütçede ise fitness ve aerobik aletlerinin temini için 660 bin TL ayrıldığını beyan etmiştir. Bir tane Fatsalı hemşerimiz gazetenizdeki bu haberi okuyup Fatsa Belediyesi’ne soru sorma gereksiniminde bulunmuştur. Sorunun ana fikri ise madem Fatsa Belediyesinin bu denli para harcanacak gelir kalemleri var ise, neden şehrin ana arterinde büyük bir rahatlama sağlayacak bu kadar önemli bir kamulaştırma davasında 235 Bin TL kamulaştırma bedelinin yatırılamadığını sormuş? Akabinde de Fatsa Belediyesi bu sorunun cevabını vermiş. Cevapta, söz konusu taşınmazın bulunduğu bahsi geçen yol Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olduğundan kamulaştırmadan vazgeçilmiştir deniliyor. Şimdi Fatsa Belediyesi yetkilileri, cevabında bahsi geçen yolun Ordu Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olduğunu söylüyor fakat, bu yol 10 metre en kesitli bir yoldur. 10 metre en kesintili bir yol Fatsa Belediyesi yetki ve sorumluluk alanındadır. Bunu bana ne söyletiyor, önümde Ordu Büyükşehir belediyesi meclis kararı var. Buna da isteyen herkes ulaşabilir. Bu meclis kararında da diyor ki; uygulama imar planında olan yerlerde, imar planında yol genişliği 12.5 metre ve üzerinde olan yollar Büyükşehir belediyesi, geri kalan yollar ise bulunduğu ilçe belediyesinin yetki ve sorumluluğundadır. Şimdi bu yol da 10 metre ise Fatsa belediyesin yetki ve sorumluluğundaki yola neden büyükşehir belediyesi yetki ve sorumluluk alanında diye cevap veriyorsunuz? Siz bu yolun 10 metre olduğunu bilmiyor musunuz? Neden ilgili davada bu yetki ve sorumluluğun Ordu Büyükşehri Belediyesine geçtiği için kamulaştırmadan vazgeçtiğinizi beyan etmiyorsunuz da bedeli yatıramadığınızdan ve imkânınızın olmadığından bahsediyorsunuz. Bu yetki ve sorumluluk karmaşası artık bitsin. Fatsa Belediyesi işine gelen yerlerde yetki ve sorumlulukları birbirine atmasın. Lütfen vatandaşlarımızı yanıltmayın. Kanun ne emrediyorsa açıkça söyleyin. Fatsa Belediyesi yetki ve sorumluluğunda olan bu yolun, kamulaştırılmamasının nedeninin Fatsa Belediyesinin içinde bulunduğu ekonomik sıkıntı ve yetersizlik olduğunu vatandaşa bildirin. Bu etik bir durum değildir” dedi.

Haber: Emre ESER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde