16 Mayıs 2024

Fatsa'da Derbis Uygulaması Başladı

  • PDF

dersim17-4-2013Ordu Valiliği İl Dernekler Müdürlüğü, Fatsa’daki derneklere “Dernekler Mevzuatı ve Uygulaması” semineri düzenledi.
İl Dernekler Müdürü Nazan Aydoğan, Dernek Bilgi Sistemi (DERBİS) sistemi hakkında ve il dernekler yasasındaki yeni düzenlemeler hakkında bilgi verdi. Fatsa Belediyesi Kültür Sarayı’nda düzenlenen seminere Fatsa'da bulunan 116 dernek başkanı ve sivil toplum kuruluşları katıldı. İl Dernekler Müdürü Nazan Aydoğan’ın sunumu ile yapılan seminerde, DERBİS sistemi hakkında bilgiler aktarıldı.
Aydoğan konuşmasında, DERBİS siteminde yapılan işlemlerin artık fiziken yapılan işlemler yerine geçeceğini belirterek, “14 Şubat itibari ile dernekler sisteminde epey bir değişiklik oldu. Sizlerin adına yeni şifreler aldık. Programın sonunda dağıtılacak olan bu şifrelerle DERBİS ortamına girebileceksiniz. Yani bundan sonra hiçbir evrakınızın çıktısını alıp kaymakamlığa götürüp havale gibi işlemler yapmanıza gerek kalmayacak. DERBİS sisteminden girilen her evrak, fiziki ortamda da verilmiş kabul edilecek. Bizim açımızdan ayrıca bir çıktı almanıza gerek kalmamış olacak” dedi.dersim-17-4-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde