24 Temmuz 2024

BÜYÜKŞEHİRLERİN ORTAK BULUŞMASI

  • PDF

SORUNLAR MASAYA YATIRILDI

Karadeniz Bölgesi Su ve Kanalizasyon İdarelerinin Arıtma Tesisleri Daire Başkanları Ordu' da bir araya geldi. OSKİ’nin ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya Ordu Büyükşehir Belediyesi OSKİ Genel Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi SASKİ Genel Müdürlüğü ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi TİSKİ Genel Müdürlüğü Arıtma Tesisleri Daire Başkanları katıldı.

TOPLANTIYA GENİŞ KATILIM SAĞLANDI

OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan, Arıtma Tesisleri Dairesi Başkanı Resul Gürel, SASKİ İçmesuyu Arıtma Dairesi Başkanı Gülşen Uğur Demiroğlu, SASKİ Atık Su Arıtma Daire Başkanı Emel Tüfekçi, TİSKİ İçme Suyu ve Kanalizasyon Daire Başkanı Nevzat Kamiloğlu ve tüm idarelerin ilgili şube müdürleri ile teknik personellerin yer aldığı toplantıda ortak sorunlar masaya yatırıldı.

ORTAK SORUNLAR MASAYA YATIRILARAK ÇÖZÜM ÖNERİLERİ VE FİKİRLER PAYLAŞILDI

OSKİ Genel Müdürlüğü idari hizmet binası toplantı salonunda Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan öncülüğünde tanışma ve OSKİ’nin yaptığı işlerin özetini gösteren bir sunum ile başlayan toplantı, OSKİ Arıtmalar Daire Başkanı Resul Gürel’ in OSKİ’ de sürdürülen arıtma faaliyetlerinin anlatılmasıyla devam etti. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunan toplantıda ortak sorunlar masaya yatırılarak çözüm önerileri ve fikirler paylaşıldı.

OSKİ’ NİN ARITMA TESİSLERİ GEZİLEREK İNCELENDİ

Toplantının ardından saha gezilerine çıkan teknik heyete OSKİ tarafından 2015 yılında Perşembe ilçesine kazandırılan hızlı kum filtreli konvansiyonel içme suyu arıtma tesisleri gezdirildi. En son teknoloji ile inşa edilen tesisin kaskat yapısı, çökeltme havuzları ve hızlı kum filtreli havuzları gösterilerek bilgi verildi. Altınordu ilçe merkezi kanalizasyon atıklarını arıtarak doğaya tekrar sağlıklı bir şekilde dönüşümünü sağlayan Durugöl Atık Su Arıtma Tesislerine gidilerek laboratuvar ortamı, çamur kurutma ünitesi ve dinlendirme havuzları incelendi. Teknik gezinin son durağı Altınordu ilçe merkezinin içme suyu ihtiyacına cevap veren Karapınar İçme Suyu Arıtma Tesisi oldu. Burada özellikle en son teknolojik ürünlerin kullanıldığı laboratuvar çalışmaları yerinde incelendi. Mobil laboratuvar aracının çalışma şekli yerinde canlı olarak gösterilerek, aracın teknik özellikleri anlatıldı.

BÖLGEDE ETKİN VE ETKİLİ BİR SU VE KANALİZASYON İDARESİ POLİTİKASI İZLEMEYE HEDEFLİYORUZ

Gezinin son bölümünde bölge su ve kanalizasyon idareleri arıtma tesisleri daire başkanları, OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük’ ü makamında ziyaret ettiler. Genel Müdür Fatih Yürük, “ Aynı bölgede, benzer faaliyetlerle ortak sorunları aşmaya çalışıyoruz. Su ve kanalizasyon idareleri olarak, tüm birimlerimizi birbiri ile toplantı ve teknik gezi gibi faaliyetlerle birleştirerek, fikir alışverişinde bulunmalarını sağlıyoruz. Genel müdürlük bazında; Ordu, Trabzon ve Samsun illerinde gerçekleştirdiğimiz koordinasyon toplantılarını alt birimlerimize de yayarak, bölgede etkin ve etkili bir su ve kanalizasyon idaresi politikası izlemeye hedefliyoruz “dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde