24 Temmuz 2024

ÇEVİKDER İZCİLERİ ÇANAKKALE’YE UĞURLANDI

  • PDF

Kısa adı Fatsa ÇEVİKDER olan Fatsa Çevre Eğitim Kültür Spor ve İzcilik Kulübü izcileri 21-26 Nisan 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan “Çanakkale Milli Bilinç Kampı” na dualarla ve Kınalı Hasan gibi kına yakılarak bu vatan için canlarını her zaman feda etmeye hazır olduklarını göstererek uğurlandı.

           Çanakkale’nin Gelibolu yarımadasındaki Eceabat ilçesi, Kocadere köyü civarında gerçekleşecek kampta binlerce izcinin Çanakkale Ruhu’nu yaşayacağını ve böylesine önemli bir etkinliğe katkı sağlamaktan onur duyduğunu belirten Kulüp başkanı Sezai BATI, “İzcilerimiz, bu etkinlikle atalarımızın Vatan millet ve maneviyat uğruna verdiği destansı mücadeleyi yerinde yaşayarak hissedip, milli ve manevi duygularla donanarak geri dönecekler. Çanakkale Milli Bilinç Kampı sadece bir izcilik faaliyeti değil adı üstünde Milli Bilinç kampıdır. Bu etkinliği düzenleyen ve gençlerin bilinçlenmesi için çalışan herkese teşekkür ediyoruz. Çünkü bu ülkenin en önemli değeri milli değerleridir. Bugün dedelerimizin milli değerlere olan bağlılığı sayesinde ayaktayız” dedi.
“25 NİSAN SABAHI TOP VE TÜFEK SESLERİ İLE UYANILACAK”
          Milli Bilinç Kampı’nda, izcilerin Çanakkale Savaşı’nın bazı sahnelerini temsili olarak yaşayacağını da belirten Fatsa ÇEVİKDER Spor Ve İzcilik Kulübü başkanı Sezai BATI, “25 Nisan günü sabah namazı vakti girerken kamp alanı yakınında, savaş yıllarındaki gibi top atışları gerçekleştirilecek. İzciler 101 yıl önce dedeleri gibi top ve tüfek sesleri ile uyanıp ardından kızarmış hamur ve kırık buğday çorbası ile kahvaltı yaparak, başlarında “enveriye kabalağı”, sırtlarında “Dedeciğim Ben Geldim” yazan cepkenleriyle, sabah saçlarına kına yakılarak Mehter Marşı ile Conkbayırı’na doğru yola çıkacaklar. Dedeciğim ben geldim” sloganıyla yaklaşık 17 kilometrelik “57. Alay Yolu” yürüyüşü gerçekleştirecek  yürüyüşte izciler Çanakkale Savaşı’nı bir nebze olsun yaşayıp o günleri anımsamaya çalışacak” dedi.

Fatsa ÇEVİKDER Spor Ve İzcilik Kulübü başkanı Sezai BATI Çanakkale Milli Bilinç Kampına katılım noktasında Sponsor olarak yardımda bulunan Ordu Büyükşehir Belediyesine ve izcilerimizi uğurlamaya gelen herkese çok teşekkür ettiğini söyledi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde