24 Temmuz 2024

ALT YAPI YATIRIMI ÖNCESİ GÜVENLİK TOPLANTILARI DEVAM EDİYOR

  • PDF

Altınordu ilçe merkezinde yakın bir süre içerisinde saha çalışmalarına başlanacak olan 100 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon alt yapı yatırım projesi öncesi OSKİ Genel Müdürlüğü ve Aksa Doğalgaz firması yetkilileri ortaklığında yüklenici firma çalışanlarına, kazı çalışmalarında karışılacakları doğal gaz hattı için iş güvenliği eğitimi verildi.

Toplantıya OSKİ Genel Müdür Yardımcıları Suat Olgun ve Mustafa Özkan, Aksa Bölge Müdürü Doğan Güler, OSKİ İnsan Kaynakları Eğitim Daire Başkanı Faruk Gönüllük, Aksa Ordu il Müdürü Tufan Duman, OSKİ İnsan Kaynakları Eğitim Şube Müdürü Ahmet Emin Dinçsoy,  OSKİ AB Proje Uygulama Birim Müdürü  Okan Karadağ ile kurumların ilgili iş güvenliği uzmanları ve teknik personelleri katıldı.

KAZI ÇALIŞMASI ÖNCESİNDE RİSK OLUŞABİLECEK KONULAR ÜZERİNE EĞİTİM VERİLDİ

OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından Altınordu ilçe merkezinde kazı ve inşa çalışmalarına yakın bir zaman diliminde başlanacak olan 100 kilometrelik içme suyu ve kanalizasyon altyapı Avrupa Birliği fonu destekli proje  süresinde doğalgaz hatlarına zarar vermeden kazı çalışmalarını yürütmek ve muhtemel oluşabilecek kontrolsüz gaz çıkışı durumlarında neler yapılması gerektiği gibi teknik konular üzerine OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından eğitim verildi.

KAZI VE SAHA EKİBİNİN ÇOK DİKKATLİ OLMASI GEREKİYOR

OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Suat Olgun bir değerlendirmede bulunarak; “ Altınordu ilçemizde çok önemli bir projeye hep beraber gerçekleştirmenin heyecanını yaşarken, iş güvenliği ve oluşabilmesi muhtemel iş kazalarına çok dikkat etmemiz gerekiyor. Özellikle doğalgazın şebeke ve ana hatlarının bulunduğu yerlerde kazı ve saha ekibinin çok dikkatli olunması gerekiyor. Geçmiş yıllarda yaşanan elim olayların Ordumuzda yaşanmaması için bu tip eğitimleri can kulağı ile dinleyip önlemlerimizi almalıyız” dedi.

EĞİTİMLER ALARAK OLUŞMASI MUHTEMEL KAZALARIN ÖNÜNE GEÇERİZ

OSKİ Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Özkan yaptığı konuşmada, “ Nüfus yerleşiminin ve araç trafiğinin en yoğun seyrettiği Altınordu ilçemizde alt yapı yenileme ve iyileştirme yatırımını gerçekleştireceğiz. Paydaş yeraltı kurumları ve yatırımı gerçekleştirecek yüklenici firmaların özellikle saha ekibinin birbiri ile koordineli bir şekilde çalışması gerekiyor. Özellikle doğalgaz hatlarında oluşabilecek bir kaza ya da patlama telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Bizler bu tip eğitim çalışmalarımızı ne kadar iyi anlayıp analiz edersek, oluşması muhtemel kazalarında o kadar önüne geçmiş oluruz” dedi.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde