16 Mayıs 2024

Kızılay, Türkiye’de Örnek Olarak Kabul Edilen 5 Derslikten Birini De Fatsa’ya Yaptı

  • PDF

kizilay1-10-4-2013Fatsa Kızılay Şubesi tarafından, Sami Yücel Eğitim Uygulama Okulu ve İş Eğitim Merkezi’ne Türkiye’de sadece 5 Okulda bulunan zihinsel engellilere yönelik derslik yapıldı.
Dersliğin açılışında bir konuşma yapan Fatsa Kaymakamı Bekir Atmaca, Kızılay Derneği Genel Merkezinin Türkiye’de 6 tane olan sınıflardan birini de Fatsa’ya kazandırmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Kaymakam Atmaca, “Türkiye genelinde sadece 6 adet okulda bulunan ve bunların bir tanesi de Fatsa’da olması bizi ayrıca memnun etmiştir. Fatsa Kızılay Derneği Başkanı Erdi beye teşekkür ediyorum, burada eğitim görecek öğrencilere başarılar diliyorum” dedi.

Fatsa Kızılay Derneği Başkanı Erdi Şevketoğulları, “Türk Kızılay’ı Türkiye genelinde devlet okulu bünyesinde özel eğitim ve rehabilitasyon okullarında özel sınıf projesine başlamıştır. Bağışçı kaynaklı bu proje zamanla sayı olarak çoğalacaktır. 2013 itibariyle başlayan bu projede ilk etapta Türkiye genelinde örnek 6 sınıf oluşturulacaktır. Bu 6 sınıftan birinin Fatsa da bir okulda yapılmasını bizleri çok mutlu etmiştir. Fatsa Kızılay Şubesi olarak bizim bu talebemizi değerlendirip bizi bu projeye dahil eden Türk Kızılay Genel Başkanımız ve Yönetim Kuruluna teşekkür ediyoruz. Bu sınıfın öğrencilerin özel eğitimi için gerekli fiziksel ve zihinsel eğitim materyalleriyle donattık, duvarları boyattık, yer döşemelerini yeniden yaptırdık, sınıfa oyuncaklar yerleştirdik, aynı zamanda sınıfa laptop ve projeksiyon cihazı yerleştirdik. Her bireyin eğitim hakkı vardır. Özellikle zihinsel ve fiziksel engelli öğrencilerin eğitimi son derece önemlidir. Hem birinci ihtiyaçlarını karşılamayı öğrenme, hem de ailelerinin yükünü birazda olsun hafifletmek için bu tür kurumlara toplumun destek vermesi gerekmektedir. Umarım Türk Kızılay’ı olarak bu girişimimiz diğer Sivil Toplum kuruluşlarına da örnek olur. Onlarda bu güzelliklere vesile olurlar. Bu projenin gerçekleşmesinde bize yardımcı olan İlçe Kaymakamımız ve İlçe Milli Eğitim Müdürüne ve Eski Fatsa Kızılay Şube Başkanı Sinan ORAL’a Türk Kızılay’ı adına teşekkür ederiz.” dedi.
Ana Sınıfı Öğretmeni Yeşim Ceyrek de bir konuşma yaparak, Türk Kızılay’ı sayesinde güzel ve anlamlı bir güne tanıklık ettiklerini belirtti. Yeşim Ceyrek, “Bilindiği üzere toplumumuzda dünyada pek çok engelli kardeşimiz var. Bunların içinde bazıları yaşama katılmış yada yaşama katılmaları sağlanmıştır. Bazıları yaşama hakkından soyutlanmıştır. Ne yazık ki her engelli kardeşimiz böyle imkanı olmuyor. Yaşam standardı iyi olmayan kardeşlerimiz. Bir nebze de olsa hayata tutunmakta, yaşam standardı iyi olmayan engelli kardeşlerimiz ise engellerle karşılaşıyorlar. Bu güzel yeryüzünde engellileri daha zor duruma düşürmeden, yaşamı ailelerine ve kendisine yaşanır hale getirmek amacıyla atılmış bu güzel gün için Türk Kızılay’ına çok teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Konuşmaların bitiminde, Kaymakam Bekir Atmaca, Türk Kızılay’ı Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları’na teşekkür plaketi takdim etti
Açılışa, Emniyet Müdürü Hüseyin Aslan, Milli Eğitim Müdürü Ahmet Gürsel Avcı, Türk Kızılayı Derneği Fatsa Şube Başkanı Erdi Şevketoğulları, FATSO Başkanı Tayfun Karataş, Şube Müdürleri Atilla Yiğit, Hüseyin Biberoğlu, Okul Müdürü Engin Bindaş ve sivil toplum kuruluşları katıldı.kizilay10-4-2013DSC 050010-4-2013

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde