24 Temmuz 2024

“YAPILACAK OLAN KONGRENİN ARDINDAN PARTİMİZ, SEÇMENİN BİRLEŞECEĞİ YENİ ADRES OLACAKTIR”

  • PDF

         

Milliyetçi Hareket Partisi Fatsa İlçe Başkanı Av. Hayati Yılmaz, Milliyetçi Hareket partisinde yaşanan kongre süreci ile ilgili sorularımızı cevapladı.

 

Alınan olağan üstü kongre kararının MHP’li seçmen tarafından sevinçle karşılandığını dile getiren Başkan Hayati Yılmaz, “Kendini baştan sona yenilemiş olarak kongreden çıkacak olan Milliyetçi Hareket Partisi, seçmenlerinin birleşeceği yeni adres olacaktır” dedi. 

Bu süreçte tüm seçmenlerimiz şunu bilsin ki kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır diyen Başkan Hayati Yılmaz, “Yeni bir yapılanmanın ardından ülke yönetmeye alternatif  en güçlü siyasi parti Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır” vurgusunu yaptı.

 

“Mahkemeden aksi bir karar alınması asla hukuki olmayacaktı”

 

Bu parti içi demokraside ve Türk Demokrasi hayatında örnek alınacak ve örnek gösterilecek bir olaydır diyen Yılmaz açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Sayın Genel Başkanımız ile Başkanlar Divanımız 1 Kasım seçimleri sonucu elde edilen başarısız sonuç ve partimiz tabanında oluşan rahatsızlık üzerine, süreci mahkemeye götürmeden kendileri kongre kararı alıp bir öz eleştiri yapmış olsalardı daha etik olurdu. Partimizin 1200 tane üst kurul delegesi vardır. Ordu’da toplam 10 tane üst kurul yani büyük kongre delegesi vardır. Bunlardan biri olarak ben ve Ünye eski ilçe başkanı arkadaşım Nedim Can, 1 Kasım sonucu Partimizin kamuoyunda ve Ülkücüler nezdinde büyük bir hayal kırıklığı yaşayarak kaybettiği imaj ve güven kaybını kazanmak ve kendimizi yenilemek adına olağanüstü kongre çağrısı yaptık. Ancak bu haklı ve hukuki bir talep yanlış bir algı ile Mahkemeyi adres gösterdi. Mahkemeden aksi bir karar alınması asla hukuki olmayacaktı. Mahkeme hukuka uygun ve Siyasi Partiler Kanunu ile Partimiz Tüzüğüne uygun doğru bir karar vermiştir. Bu kararı Yargıtay’ın bozmasını asla beklemiyorum. Aksine karar yasalarımıza aykırı olduğu gibi demokrasiye de veya daha dar ifade ile demokrasinin uygulama aracı olan parti içi demokrasiye kilit vurma olurdu. Bunu hiçbir Yargı Organı yapmayacaktır. Burada Mahkeme yasaya aykırı bir karar değil yasaya uygun doğru bir karar verdiğine parti içinde veya parti dışında kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

 

“Kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır”

 

Bu kararı, partili yöneticilerimizin büyük bir bölümü ile seçmenlerimizin büyük bir bölümü sevinçle karşıladılar diyen Yılmaz: “Ancak burada özelikle belirtmek istediğim burada kazanan veya kaybeden asla yoktur. Kazanan Milliyetçi Hareket Partisi olacaktır. Zira; uzun süredir, partimiz tabanında, genel merkez yöneticilerimize karşı bir rahatsızlık vardı. Taban ile tavan arasında bir kopukluk vardı. Bu durum peş peşe yapılan 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde daha da netleşti. Özelikle 7 Haziran akşamı ve sonrası Genel Merkezimiz, seçim sonuçlarını parti tabanı ve kamuoyuyla beklentilere uygun olarak değerlendiremedi. Bu durum da parti tabanı ile seçmenler nezdinde genel merkeze karşı olan keyifsizliği daha belirgin hale getirmiş oldu” dedi.  

 

“Ülke siyasetini etkileyecektir”

Milliyetçi Hareket Partisinde girilen bu virajın ülke siyasetini de etkileyeceğini belirten Hayati Yılmaz: “Çünkü bu karar sonucu yapılacak olan seçimlerde sadece parti tüzüğü değişikliği ile genel başkan ve merkez yürütme kurulu seçilmeyecek. Partinin kendisini bir revize edip öz değerlerini koruyarak söylemlerini ve stratejilerini yenileme imkanı ortaya çıkacaktır. AK Parti içinde ve dışın dada bu süreci takip edip sonuca göre iş yapacak ancak bu aşamada beklemeyi uygun gören isimler vardır. Kamuoyunda AK Parti’nin yerine konulacak alternatif bir partinin olmamasından şikayet edilip durulurdu. Kendini baştan sona yenilemiş olarak kongreden çıkacak olan Milliyetçi Hareket Partisi sağ kesim seçmenlerinin birleşeceği yeni adres olacaktır. Devletimizin ve Milletimizin içinde bulunduğu bu buhranlı günlerden kendisini yenilemiş olan Milliyetçi Hareket Partisi milletin kurtuluş ümidi olarak sağ sol ayırımı yapmaksızın Türk Milletinin umudu ve buluşma noktası olacaktır” dedi.

 

“Ülke yönetmeye alternatif en güçlü siyasi partiyiz”

 

Partimiz kongre sonucu kendisini baştan sona yenileyince daha etkin bir muhalefet partisi olarak yoluna devam edecektir diyen Başkan Hayati Yılmaz: “Daha planlı ve programlı bir şekilde Milli menfaatlerde yapıcı ve birleştirici bir politika izleyen BİR Milliyetçi Hareket Partisi göreceğiz.  Ülke menfaatleri doğrultusunda gerektirdiği zaman hükümeti uyaran ve gerekirse hükümetin yanında olan ancak ülke menfaatlerine zarar veren bir olay olduğunda hükümeti uyarıp en sert muhalefeti yapan bir parti olacaktır. Partimizi ilerleyen dönemlerde ülke menfaatleri emrettiğinde birleştirici bir politika izleyen yani kısaca Millete güven ve umut veren bir parti olarak göreceğiz. Hükümet Devletin ve Milletin menfaatlerine aykırı veya faydasız iş yaparsa Hükümeti uyarmaktan çekinmeyen, demokratik çizgide en sert muhalefet yapan bir çizgide olacaktır. Ama Hükümet, Devlet ve Millet menfaatine uygun bir iş yaptığında ise çekinmeden Hükümete gerekli desteği veren bir Parti olarak güven ve umut veren ve ülke yönetmeye en güçlü alternatif olan bir siyasi parti olacağız” dedi.  

Yeni Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde