24 Temmuz 2024

GENÇ ÇİFTÇİLERE 30 BİN TL HİBE DESTEĞİ BAŞVURULAR BAŞLADI

  • PDF

Fatsa İlçe Tarım Müdürü Erkan Ayaz’dan genç çiftçilere müjdeli haber.

Kırsal kalkınma destekleri kapsamında genç çiftçi projelerinin desteklenmesine ilişkin karar yürürlüğe girdi. Köye dönüşü teşvik etmek amacıyla kırsalda yaşayan genç çiftçilere, kırsal kalkınma destekleri kapsamında verilecek 30 bin lira hibe desteğinin kapsamı belli oldu.

Konuya ilişkin gazetemize açıklama yapan Fatsa İlçe Tarım Müdürü Erkan AYAZ, bu projeden kimlerin faydalanabileceğini açıkladı.

Ayaz; 18-40 yaş arasındaki genç çiftçilerin, bitkisel, hayvansal ve yöresel tarım ürünlerine yönelik projelerine 30 bin liraya kadar hibe desteği verileceğini ifade etti.

Söz konusu karar doğrultusunda çıkarılan Tebliğ uyarınca hazırlanan Uygulama Rehberine göre, bu projeden yararlanacak olan genç çiftçilerimiz, Bakanlığımız İl ve İlçe Müdürlüklerine hiçbir masraf yapmadan başvurabilecekler diyen Ayaz, “Başvurular 12 Nisan 2016 tarihinden itibaren yazılım programı üzerinden alınmaya başlandı. Konuya ilişkin bilgi almak isteyenler müdürlüğümüze uğrayarak bilgi sahibi olabilirler” dedi.

Tarımda sürdürülebilirliğin sağlanması, genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi hususundaki bu projeden faydalanması için bir takım kriterler bulunuyor. Bakanlar Kurulu Kararı’na göre genç çiftçilerin 30 bin lira destek almaları için gerekli koşullar sağlanmış olmalıdır.
Genç çiftçi hibe desteği 3 yıl süreyle uygulanacak. Bu kapsamda hibe desteğinden yararlanacak çiftçinin 1 Ocak 2016 ile 31 Aralık 2018 tarihleri arasında kırsalda yaşamaları gerekiyor.
Desteklenecek proje konuları ise şöyle belirlendi; Bitkisel üretime yönelik projeler, Hayvansal üretime yönelik projeler, Yöresel tarımsal ürünleri, tıbbi ve aromatik bitkilerin üretimi, işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik projeler.
Başvuru yapacak genç çiftçilerde aranan şartları belirten Müdür Ayaz: “Aranan şartlar, T.C. Vatandaşı olmak, 18 yaşından gün almış 41 yaşından gün almamış olmak, okur yazar olmak, başvuru tarihi itibariyle ücretli çalışıyor olmamak, başvuru tarihi itibariyle örgün eğitime devam ediyor olmamak, başvuru tarihi itibariyle KDV, gerçek ve basit usulde vergi mükellefi olmamak ve aynı proje konusunda Bakanlığın diğer hibe programlarından yararlanmamış olmaktır. Tavsiye edilen projeler ise, Hayvancılık projeleri, bitkisel üretime yönelik projeler, yöresel tarım ürünleri, tıbbi ve aromatik bitki üretimi, işlenmesi ve depolanmasıdır” dedi.

YENİ HABER

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde