24 Temmuz 2024

BAŞKAN YILMAZ: “HER ŞEYE İTİRAZ EDİP DAVA AÇMAK İŞ DEĞİL”

  • PDF

 

 

Altaş Tv’de yayınlanan ve Funda Altaş Şimşit’in hazırlayıp sunduğu “Ekran Gazetesi” adlı canlı yayın programına katılan Başkan Enver Yılmaz, Büyükşehir Belediyesince tamamlanan ve yürütülen projeler hakkında kamuoyuna bilgiler verdi.

Başkan Enver Yılmaz konuşmasında: “Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın büyük destekleri, milletvekili arkadaşlarımızın uyumlu çalışmaları ile hizmetlerimiz bundan sonra da artarak devam edecek. Biz bir ekip ruhu ile çok güzel bir istişare hâlindeyiz. Biz muhalefeti bile kucaklıyoruz. Çünkü yaptığımız ve yapacağımız her yatırım bu il içindir” dedi.

Geçtiğimiz günlerde ilk kez uygulanan ve interaktif olarak gerçekleşen basın bilgilendirme gezisi hakkında bilgiler veren Başkan Enver Yılmaz, yapılan bu uygulama ile birçok basın mensubunun çalışmaları yerinde görme fırsatı yakaladığını, cuma günü de benzer bir programın Gerce-Gürgentepe grup yolunda düzenleneceğini söyledi. Başkan Yılmaz bu gezi programı için de: “Heyecanla oraya gidip değerli basın mensupları ile birlikte o bölgeye ziyaret yapacağız. Hep sahil bölgelerinin değerlendirilmesi yukarıdaki çalışmalara haksızlık gibi oluyor. Üst bölgelerde devasa yatırımlar ve hizmetler, halkımızın bizlerden olan beklentilerine en büyük karşılıktır” dedi.

Başkan Enver Yılmaz programda şu konu başlıklarında kamuoyuna bilgiler verdi:

“RIHTIM İLE FİDANGÖR ARASI YENİDEN DÜZENLENİYOR”

Son günlerde açıkladığımız projeler arasında sahil bandındaki gezi alanı ile de ilgili yeni bir düzenleme yapacağımızı ifade etmiştik. Bazıları yaptıkları açıklamalarla bizim oradaki doğal dokuyu bozacağımızı zannediyor. Hâlbuki ben bunu detaylı bir şekilde kamuoyu ile paylaşmıştım. Şu an ki dolgu olan alanda, bir düzeltme yapacağız. Rıhtımdan Fidangör Kavşağına kadar olan alan çok düzenli değil. Bu alan tapuda toprak olarak gözüküyor. Biz oradaki kaldırımı mevcut kayaları da düzelterek yeniden revize edeceğiz. Biz yeni bir alan ve orada bir yol açmayacağız. Mevcut kayalıklar çok düzenli değil. Biz bu dolguyu düzenli hâle getireceğiz ve bu alan tamamen yürüyüş yolu olacak. Yeni yaptığımız kaykay pistini de bu çalışma ile birlikte koruma altına alacağız. Çünkü deniz dalgalarının riski var bu alan için. İskele Bahçe’nin de boşaltılma işlemi tamamlandı. Biliyorsunuz burası Milli Emlak’ın yeriydi. Hukuki süreci de bu şekilde devam etti. Biz şimdi Rıhtım Projesi ile birlikte sahil de dâhil olmak üzere yeni bir rekreasyon alanı oluşturuyoruz.

“HER ŞEYE İTİRAZ EDİP DAVA AÇMAK İŞ DEĞİL”

Bizim yaptığımız her işe dava açarak karşı duran bir grup var. Bu da manidardır. Biz Samsun ile Trabzon arasında sıkışmış bir ildik. Geçtiğimiz günlerde Samsun’da misafirdik. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Bey, sadece Samsun’da 120 dönüm denizi doldurarak sosyal tesisler dâhil neler yaptıklarını anlattı. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanının 17.yılı. Dolayısıyla yaptığı hizmetler, hep karşılık görmüş. Biz daha 2. yılımızdayız ve daha çok güzel işler yapacağız. Her şeye itiraz edip dava açmak iş değil. Kentsel dönüşüm için dava açıldı ve bu süreci de bekliyoruz. Kentsel dönüşüm sürecinde Öğretmenler Sitesi sakinleri orayı bırakmak istemiyor. Ancak kanun diyor ki sizin binalarınız 40 yıllık binalar. Buralarda oturmanın riski var. Her deprem sarsıntısında, ilk önce bu binalarda yaşayanlar dışarı kaçıyorlar. Biz çıkacak olan dava sonucunu kamuoyu ile paylaşacağız. Bu davaları açanlar da hep CHP’li arkadaşlarımız. Biz kentsel dönüşümü bu nedenle devreye bir türlü sokamadık ve vatandaşlara verdiğimiz sözleri aksattık. Biz popülist politika yapmadan reel çalışmalarımızı yürütmeye devam edeceğiz.

“ALTINORDU İLÇESİNDE ALTYAPI SORUNU KÖKÜNDEN ÇÖZÜLÜYOR”

Amacımız, hemşehrilerimizin mutluluğu. Tek hedefimiz, “Butik şehir Ordu”. Hemşehrilerimiz bütün çalışmalara sahip çıkıyor. Emsallerimizle kıyasladığında Türkiyede ilk üçe giren bir iliz. Altınordu ilçesinin merkezinde bazı güzergâh değişiklikleri yapacağız. Bunu da kamuoyu ile paylaşmıştık. Bülbül Deresi üzerinde köprü inşaatımız tamamlandığında bahsettiğimiz güzergâhı trafiğe kapatarak yayalaştıracağız. Ancak kent merkezinde altyapı konusunda bazı ufak çalışmalarımız devam edecek. Doğal gaz işi, büyük bir çoğunlukla tamamlandı. Yedaş, su gibi hatları da yerin altına alacağız ve bu çalışmaları tamamlayarak geleceğe sağlam adımlar atacağız. Bu yıl ve önümüzdeki yıl sokaklarda toz olabilir, kazma ile çalışan arkadaşlarımız olabilir. Bunun sonunda da altyapısı bitmiş bir Altınordu ilçesi ortaya çıkacak.

“YILLARIN SORUNU ÇÖPÜ 2 YIL İÇİNDE KÖKÜNDEN ÇÖZDÜK”

Geçmiş dönemde yaşayan sorunları sorgulamayanlar, bugün yaptığımız yatırımlarda da içgüdüsel olarak ve siyasi olarak karşı duruş sergiliyor. Çöp bunlara sadece bir örnek. Artık çöp sorunumuz yok. Ayrıştırma sonrasında kullanılamayan çöp, artık Ünye Çimento’da yakıt olarak kullanılacak. Melet Irmağı havzası, Ordu’nun geleceği için bir rekreasyon alanı olacak. Melet Irmağı’nın her noktasında değişim devam edecek. Biliyorsunuz birinci etap çalışmalarımız tamamlanmıştı. Şimdi de ikinci etaba başladık. Çöp alanı tamamen rekreasyon alanı olacak. Şimdi bu bölgenin imajı da değişti.

“KARADENİZ BÖLGESİNİN EN BÜYÜK AVM’SİNİ AÇACAĞIZ”

Ordu’ya büyük ve modern bir AVM kazandıracağız. İçinde 1500 kişilik konferans salonu ve sosyal yapıların olduğu bu AVM, 50 dönümlük alana inşa edilecek. Proje ve süreç kesinleştiğinde kamuoyunun önüne çıkarak sadece burası ile ilgili geniş bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Planlamalarımıza göre bu AVM’yi 2018 yılında hizmete açmayı düşünüyoruz.

“UYUMLU BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDEYİZ”

Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın büyük destekleri, milletvekili arkadaşlarımızın uyumlu çalışmaları ile hizmetlerimiz bundan sonra da artarak devam edecek. Biz bir ekip ruhu ile çok güzel bir istişare hâlindeyiz. Biz muhalefeti bile kucaklıyoruz. Çünkü yaptığımız ve yapacağımız her yatırım bu il içindir.

“YENİ TERMİNAL KENDİ ENERJİSİNİ KENDİ ÜRETECEK”

Ordu Büyükşehir Belediyesince mayıs ayında ihaleye çıkacak olan yeni terminalin hizmete girmesi ile birlikte, özellikle şehir trafiğinde yoğunluk oluşturan mahalle ve ilçe minibüsleri tek çatı altında toplanacak. Kendi elektriğini de kendi üretecek olan yeni terminal, toplam 22 bin m2’lik alan üzerine projelendirildi. Bu projeyi, akıllı terminal olarak değerlendiriyoruz. Bu terminal kendi enerjisini kendi üretecek. Ordu’daki bütün minibüsler burada toplanacak. 30 ’a yakın otobüs burada hizmet verecek. Şu an ki terminal artık yapısı itibarı ile sağlıklı hizmet veremiyor.

“ORDUSPOR’UN KÜME DÜŞMESİNİN SORUMLULARI ESKİ VE YENİ YÖNETİCİLERDİR”

Orduspor’u federasyon düşürdü, geçmiş yönetim hataları düşürdü. Orduspor’a aslında mevcut yönetimde sahip çıkmadı. Kaç lira verdiler sormak lazım. Sen yönetemeyeceksin ve hesabı Belediye Başkanına ve siyasetçilere soracaksın. Yok böyle bir şey. Biz vereceğimiz desteği her daim verdik. Orduspor’un bugün niçin 6 puanı silinerek küme düştü? Peki bu cezaları ortaya kim koydu? Tabi ki eski yönetim. Kendi cebinde 5 lirası olmayan Orduspor’da yöneticiliğe soyunmayacak. Senin hiçbir kudretin olmayacak, mikrofonu her daim kullanacaksın. Orduspor’u düşürenlerden kamu vicdanı, mahşeri vicdanda hesap sorulacaktır. Bana basket takımını al dediklerinde bile elli türlü dalaverelerle karşı karşıya kaldık. Bütün bunlardan, burayı iyi yöneteceğim diyenler ve yönetici olanlar sorumludur. Bu paraları niçin iyi yönetemediniz? Bunu sormak lazım. Sonra döneceksin Orduspor’a şunlar bunlar destek vermiyor diyeceksin. Hiçbiri iyi niyetli değil. Bunun sorumluları eski ve bugünkü yöneticilerdir. 100 milyon liranın hesabını, bu borcu ortaya çıkaranlar vermelidir.

 

Bu yıl sadece 8 amatör saha, 6 tenis kortu gibi birçok yatırım yapıyoruz. 15 Nisan’ dan sonra 90 kulübe malzeme yardımı yapacağız. Birinci sınıf malzeme dağıtacağız. Sadece futbola değil, diğer faaliyetlere de destek vereceğiz. Biz sporun bütününe destek veriyoruz ve vermeye de devam edeceğiz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde