24 Temmuz 2024

“BELEDİYEMİZİN ASIL PROBLEMİ MÜSRİFLİK VE DENETİMSİZLİKTİR”

  • PDF

 ‘Emre ESER ile Haftanın Konuğu’ MHP Fatsa Belediye Meclis Üyesi Mali Müşavir Burak EROĞLU oldu.

Partisinin son aylarda içeresinde bulunduğu duruma ilişkin sorduğumuz soruları cevaplayan Eroğlu, Fatsa’daki belediyecilik anlayışına ilişkin de bir takım açıklamalarda bulundu.

Emre ESER: İlk olarak MHP’nin içerisinde bulunduğu durumu genel hatlarıyla değerlendirir misiniz?

Burak EROĞLU:  Öncelikle tarafsız gazetecilik yapmanın çok çok zor olduğu bugünlerde mesleğinizi başarıyla gerçekleştirdiğiniz için tüm yeni haber ekibini canı gönülden kutlarım.

Allah (c.c.)’ın izniyle Ülkemizi ve MHP’yi güzel günler beklemektedir. Önümüzdeki yasal engeller aşıldıktan sonra MHP; evvelden hizmeti bulunmuş yöneticilerine teşekkür edecek ve yepyeni bir lider ve yönetim anlayışıyla iktidara yürüyecektir.

Emre ESER: Mahkeme süreci yaklaşıyor. Sizce mahkeme, kongre yapılması gerekliliği noktasında bir karar verecek midir?

Burak EROĞLU: Emre bey özetle durum şudur. MHP’de muhalifler kurultay için gerekli delege  imza sayısı 250 iken 550 imza toplamışlardır ama buna rağmen genel merkez kurultay kararı almamıştır. Böylece MHP iç işlerini kurultay salonlarında değil mahkeme salonlarında görüşmek durumuna getirilmiştir. 8 Nisanda mahkeme kurultay yolunu açarsa hak yerini bulmuş olur ama aksi halde hakkaniyet siyasete yenilmiş olacaktır. Partimiz dışı yandaş, candaş, hırsız, hain kim varsa sevinmiş; milliyetçi, mütedeyyin ve ulusalcı samimi kesim üzülmüş olacaktır.

Emre ESER: Olası bir kongrede genel başkan adayı olacağını aylar öncesinden belirten Meral AKŞENER il il gezerek vatandaşlarla buluşuyor. Ve görüyoruz ki Akşener, aşırı derece de bir sevgi seliyle karşılaşıyor. Bu durumu siz nasıl değerlendirirsiniz?

Burak EROĞLU: Meral Akşener artık bir umudun ismi olmuştur. Feraseti yüksek halkımız; hainler ordusu PKK’dan ve onun Ankara’daki uzantılarından, Işid’in sapık zihniyetinden ve onun Ankara’daki uzantılarından, memleketin batısında dehşetle izlediğimiz insan kıyımı bombalardan, memleketin doğusunda yürek yangını fidan boylu şehitlerden, adaletsizlikten ve fakirlikten kurtuluşu Meral Ana’da bulmuştur.

Emre ESER: MHP yeni bir genel başkanla ve ortaya koyacağı yeni politikalarla herkesi kapsayan, her kesimi kucaklayan söylemleriyle oy oranlarını arttırabilecek midir?

Burak EROĞLU: MHP anketlere göre AKP’lilerinde, CHP’lilerinde ikinci partisidir. Halkın gönlünü kazanmış bir lider, güncel problemlerin çözümüne yönelik enerjik ve etkili politikalar ve göreve hazır fedakar teşkilatımızla yeni dönemin parlayan yıldızı MHP olacaktır. Halkımızın tamamını kapsayan, partinin değil ülkenin emrinde olan, gelecek seçimleri değil gelecek nesilleri düşünen müreffeh bir MHP İktidarı’da Allah(c.c.)’ın izniyle yakındır.

Emre ESER: Gelgelelim Fatsa’nın yerel yönetimine. Fatsa Belediyesi Meclis Üyesi sıfatıyla, genel anlamda Fatsa’daki Belediyeciliğin ve Fatsa’nın yerel seçimlerden sonra ki son iki yılını değerlendirmesini yapar mısınız?

Burak EROĞLU: Bana göre belediyemizin asıl problemi müsriflik ve denetimsizliktir. Belediye işhanının borçlardan dolayı satılıp, asli belediyecilik görevlerinin bile zar zor yapıldığı bugünlerde yeni belediye binası yapımı ve yeni yapılan çamlık restoran binasının yıkılıp yeniden yapılması gibi projelere imza atılmasını kamuoyunun vicdanına sunuyorum. Özellikle 2013 yılında 16,5 milyon TL ile tavan yapmış ihalesiz alım, 2015 yılında 1,4 milyon TL ile tavan yapmış belediye başkanımızın özel kalem müdürlüğü harcaması ve 2016 tahmini bütçesinde fitness, aerobik etkinliği düzenlemek için 660.000,00 TL ayırmak gibi uçuk rakamlar sebebiyle belediyemiz bütçesi delik deşiktir. Ve ne yazık ki bu durumu düzeltmek amacıyla mecliste seslendirdiğimizde ‘yanlışsa bizim yanlışımız size ne oluyor’ gibi yakışıksız bir tavır sergilemekten kaçınmayan AKP’lilerde mevcuttur.

Emre ESER: Son olarak bölgemizdeki ve ülkemizdeki durumu nasıl görüyorsunuz?

BURAK EROĞLU: Müsaadenizle madde madde cevaplandırayım:

-Öncelikle yeni hastane için hükümete ve Sayın İdris Naim Şahin’e teşekkürü bir borç bilirim.

-Fındık destekleme alımı yapıp bütün Karadeniz’i sevindireceklerine saray yapıp bir kişiyi sevindirdiler.

-Bütün dünya karşıyken yapılan Kıbrıs Barış Harekatı 1 ay, çözüm süreci yüzünden terörist yatağı olan ilimiz Diyarbakır’a girmek 4 ay sürdü.

-PKK’lılar Haburda davul zurnayla karşılandı, Diyarbakır’da Başbakan terörist Barzani ve terörist Şivan Perver’le 1 milyon kişi önünde Kürdistan nutukları attı, Dolmabahçe’de Akp-Hdp öpüşe koklaşa mutabakat imzaladı, Şanlı ordumuzun emekli genelkurmay başkanı teröristin ifadesiyle terörist suçlaması görerek hapse atıldı.

-Ösym soru hırsızlığıyla çocuklarımızın geleceğini çaldı.

-Meclis, AKP’nin red oyu yüzünden çocuk tecavüzcülerine karşı komisyon kuramadı. Ama tüm bunlara rağmen şükrolsun ki bu kara tabloyu silecek iyi ve yürekli insanlar ülkemizde varlar.

Bizlere söylemlerimizi kamuoyuna iletmemiz noktasında gazetenizde yer verdiğiniz çok teşekkür ediyor; tüm hemşerilerime saygı ve selamlarımı iletiyorum.

Röportaj: Emre ESER

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde