24 Temmuz 2024

TUBİTAK PROJESİ BÖLGE BİRİNCİSİ FATSADAN

  • PDF

                                  

               TÜBİTAK FİNALİNE GİDECEK SAMSUN BÖLGE FİNALİSTLERİ BELLİ OLDU


     TÜBİTAK Proje danışmanı İbrahim ÇOBAN  FATSA  Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesi Tubitak projesi Samsun Bölge yarışmasında bölge birincisi olarak TÜRKİYE FINAL',ine katılmaya hak kazandı. Öğrenci Mustafa BAKIR Danışman Ogrt:Aslancami Ortaokulu Müdürü İbrahim ÇOBAN. Alanı Fizik. Projenin öğrencisi Mustafa BAKIR Aslancami Ortaokulundan mezun olmuş Fatsa Necip Fazıl Kısakürek Anadolu Lisesinde eğitimine devam etmektedir.

  TÜBİTAK Proje danışmanı İbrahim ÇOBAN geçmiş yıllarda danışmanlık yaptığı iki proje TÜRKİYE birincisi olmuştu.Ayrıca Samsun TUBİTAK bölge yarışmalarında ilçemizi ve ilimizi başarıyle temsil etmiştir.

      Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından bu yıl 47.’si düzenlenen Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması’nda Türkiye finaline gidecek olan Samsun bölgesi finalistleri belli oldu.
Jüri üyelerinin değerlendirmesi sonucu, Ankara’da düzenlenecek olan Türkiye final yarışmasında Samsun bölgesini temsil edecek 21 finalist belirlendi. 12 bölgenin Ankara’da yarışacağı finale en fazla projeyle Samsun bölgesi katılıyor. 3 gün boyunca Ondokuz Mayıs Üniversitesi(OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen TÜBİTAK projeleri, kapanış sergisi ve ödül töreni ile son buldu.
"BURAYA GELEN BÜTÜN PROJELER BAŞARILIDIR"
Programda konuşan TÜBİTAK Samsun Bölge Koordinatörü Prof.Dr. Hasan İçbudak, "Bu yıl Samsun bölgesini oluşturan ilimizde toplam bin 325 proje başvurusu yapılmıştı. Bu projelerden jürilerimizin değerlendirmesi sonucu bölge sergisine 100 tane proje çağrıldı. Öğrencilerimiz 3 gün boyunca çalışmalarını sergilediler. Jüri üyelerimizin değerlendirmeleri sonucu Ankara’da yapılacak olan Türkiye final yarışmasına gidecek projelerimiz belirlendi.

Son Güncelleme: Cuma, 01 Nisan 2016 07:05

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde