24 Temmuz 2024

FATSA İÇİN AYNI MASADA TOPLANDILAR

  • PDF

Ordu Milletvekili Ergün Taşçı: “Fatsa’ya Mühendislik Fakültesi açılabilmesi konusu karşılıklı istişare edildi”

Ordu Büyükşehir Belediyesinde düzenlenen istişare toplantısında Fatsa’da ki mevcut fakültenin geliştirilmesi çalışmaları ve Fatsa’ya yeni bir fakülte kazandırılması hususları görüşüldü.

Düzenlenen istişare toplantısına, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Fatsa ilçemiz için tüm kurumlar istişare halinde olup, ortak akılla çalışmamız gerekiyor diyen Taşçı: “ Fatsa’yı adım adım işleyerek parlatacağız. Bunu da ancak birlik olursak başarabiliriz” dedi. 

Konuyla ilgili gazetemize özel açıklamalarda bulunun AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı, “Fatsa’ya bir Mühendislik Fakültesi açılabilmesi konusu karşılıklı istişare edildi. Şu anda bu hususta net bir karara varılmadı lakin bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Şartlar uygun olursa herkes gibi bizde Fatsa’ya kapsamlı bir üniversite kazandırmayı isteriz”  dedi.

“Fatsa’da böyle bir gündemin oluşumu insanları memnun ediyor”

AK Parti Ordu Milletvekili Ergün Taşçı: “Ordu Büyükşehir Belediyesinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Milletvekili Oktay Çanak, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Uçar ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılımlarıyla Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesi'ne yeni açılacak bölümler ve ihtiyaç olan yeni bir fakülte açılması konusunda istişare toplantısı düzenledik. Fatsa’daki mevcut Üniversitenin öğrenci kapasitesi düşük ve fiziki kapasitesi yeterli değil. Bunun nedenleri, bu üniversitenin canlandırılması ile ilgili ortak akıl toplantısında bulunduk. Mevcut üniversitemizin büyümesi ve yeni bölümler açılması ile ilgili de bir takım fikir alışverişlerinde bulunduk.  Eğer şartlar uygun olursa Fatsa’ya bir Mühendislik Fakültesi açılabilmesi konusu karşılıklı istişare edildi. Şu anda bu hususta net bir karara varılmadı lakin bir takım çalışmalar yürütüyoruz. Fatsa’da böyle bir gündemin oluşumu insanları memnun ediyor” dedi.

“Sağlık Bakanlığının bir sağlık merkezi açma düşüncesi var”

Pazartesi günü yine Fatsa’da bir takım incelemelerde ve istişarelerde bulundum diyen Taşçı :“Fatsa’da Yunus Emre Köprüsü mevkiinde bir yeşil alan arsası var. Bu alana Sağlık Bakanlığının bir sağlık merkezi açma düşüncesi var. Bu alan uygun mudur diye alanda incelemede bulunduk. Fatsa’yı daha güzel noktalara getirmek için elimizi taşın altına koyarak çalışmaya devam edeceğiz. Fatsa olarak tüm kurumlar istişare halinde olup, ortak akılla çalışmamız gerekiyor” dedi.

Yeni Haber

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde