24 Temmuz 2024

ANLAYAN: “FATSA OLARAK BU İŞİN OLMASI İÇİN ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYACAĞIZ”

  • PDF


Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan:
“Birinci önceliğimiz Fatsa Deniz Bilimleri Fakültesini yeni bölümlerle destekleyerek hayata geçirmek ve güçlendirmek, ikinci aşamada altyapısı hazırlanarak yeni bir fakülteyi Fatsa'ya kazandırmak” dedi.
 

“FATSA’DA YENİ BİR FAKÜLTE HAYATA GEÇECEK”
Mevcut Deniz Bilimleri fakültesine kurulan bölümleri açarak güçlendirmek önceliklerinin olacağını ifade eden Başkanımız Anlayan; “Altyapısı tamamlanabildiği takdirde de yeni bir fakültede Fatsa'da hayata geçecek. O yüzden dünkü toplantının sonucunda iki aşamalı bir çözüm ortaya koyduk. Bunun öncelikli ve birinci aşaması mevcut Deniz Bilimleri Fakültesinde açılan 4 tane bölümü Hayata geçirmek ki bunun üç tanesi şu anda YÖK’ de öğrenci alma aşamasına gelmiş olup siyaseten bu işi takip edeceğiz. Buraya öğrenci alma aşamasına geçeceğiz. Dördüncüsünde de gerekli öğretim elemanları tamamlandığında hayata geçirmek olacak fakat rektör Bey'in ifade ettiği bu 4 tane bölümün hayata geçmesi için aynı zamanda da YÖK’ün aradığı bir teknik altyapı şartı var. Sadece öğretim görevlilerini bulmak yetmiyor bunlar çünkü teknik konular olduğu için mühendislik ve özellikle gemi inşaatı konusunda teknik bölümler olduğu için teknik olarak da eleman olarak da malzeme olarak da desteklemesi gerekiyor. Rektörümüz bunun için 1 trilyonluk maliyetten bahsetti. Bu maliyetler karşılanırsa bu 4 bölüm hayata geçtiğinde Deniz Bilimleri Fakültesi daha güçlü bir şekilde daha yüksek öğrenci sayısı ile Fatsa ilçemize bir artı değer katacak ve burada gerçekten bir fakülte olduğunu biz göreceğiz” diye konuştu.

“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI 1 TRİLYONUN YARISINI KARŞILAYACAK”
Bu öneriler üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz’ın devreye girdiğini söyleyen Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, “Bunun üzerine Büyükşehir Belediye Başkanımız eğer bu bölümler bu şekilde hayata geçecek ise bu maliyetin yarısını ben karşı karşılıyorum diye söz verdi. Ben Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Enver Yılmaz beye gerçekten Fatsa adına çok teşekkür ediyorum sonuçta Fatsa'da birlikte siyaset yapıyoruz Fatsa'ya birlikte hizmet ediyoruz. Bu da gerçekten Bunun karşılığını göstermiş oldu. Bu maliyetin yarısını Büyükşehir Belediyemiz karşılama taahhüdünde bulundu bende Fatsa Belediyesi olarak kalan paranın yarısını vermeyi taahhüt ettim, geri kalanı da sivil toplum kuruluşlarımız tarafından karşılanacağı hasıl oldu. Bu vesileyle 1 trilyonu biz Fatsa olarak karşılamaya hazırız. Yeter ki bu bölümler açılsın, güçlü bir Deniz Bilimleri Fakültesi burada hayata geçsin. Biz bunun sözünü verdik. Rektör Bey de Sayın Valimiz, milletvekillerimiz de bu işin siyaseten takibini yaparak idareten de takibini yaparak gayret sarf edeceğiz. Tabi burada en önemli şey Sayın Bakanımız Başbakan Yardımcımız Numan Bey'in desteğiyle bizim bu bölümleri açacağımız kanaati hasıl oldu. Fatsa olarak bu işin olması için elimizi taşın altına koyacağız bu neticelendiğinde Fatsa'da gerçekten daha güçlü bir Deniz Bilimleri Fakültesi hayata geçecek. Tabi ikinci olarak da Fatsa'da yeni bir fakülte kurulması da görüşüldü özellikle Mühendislik Fakültesi üzerinde talep söz konusu oldu ben de bunu destekliyorum ama bu ilk etapta yapılacak şey değildir. İlk etap mevcut fakülteye güçlendirmek olacak ikinci etapta Sayın Valimizin Rektörümüzün ve Milletvekillerimizin Büyükşehir Belediye Başkanımızın da en sonunda uygun gördüğü eğer Fatsa'da yeni bir arsa tahsisi olursa binalar ve altyapı konusunda Fatsa tarafından bir destek sağlanırsa Fatsa'ya yeni bir fakülte açılması konusunda da kanaatler uygun görüşler ortaya kondu. Bu Fatsa için önemli bir adımdır. Biz şimdi Fatsa olarak inşallah öncelikle Deniz Bilimleri Fakültesi’nin güçlenmesi için ciddi bir destek vereceğiz inşallah bununla beraber Fatsa'da yüzlerce öğrencinin belki de binlerce öğrencinin Fatsa'da eğitim gördüğü fakülteyi hayata geçirmiş olacağız Fatsa'mıza hayırlı olmasını diliyorum. Orta vadede de ikinci etapta da Fatsa'nın yeni bir fakülteye kavuşması için de bütün Fatsa’nın bizimle beraber bu işe destek vermesini bekliyoruz. Fatsa'mıza hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Haber Merkezi

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde