24 Temmuz 2024

Fatsa MYO Uygulama Gemisi Eğitime Açılıyor

  • PDF

ODÜ Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, Fatsa Meslek Yüksekokulu Denizcilik programları için yapılan atölye, çevre düzenlemesi ve TCGS 124 uygulama gemisinde yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Yılmaz Çiftçi’den bilgi aldı.

İncelemeler sırasında Müdür yardımcıları Öğr. Gör. Koray Korkmaz ve Öğr. Gör. Erdal Meriç, Motorlu Araçlar ve Ulaştırma Teknolojileri Bölüm Başkanı Öğr. Gör. M. Latif Bayram ve Gemi Makineleri Program Koordinatörü Öğr. Gör. Cihan NACAK hazır bulundu.

Ordu Üniversitesine Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından hibe edilen 40 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde ve 3200 KW motor gücünde olan gemi meslek Fatsa MYO’da eğitim amaçlı restore ediliyor. Gemide temel elektrik-elektronik, ana makine operasyon ve bakımı, gemi yardımcı makineleri operasyon ve bakımı, seyir, denizde canlı kalabilme, ve denizde emniyet eğitimlerini uygulamalı olarak işlenebileceği dersliklerin yapımı sürüyor. Gemide tüm sistemler çalışır durumda olduğu ve öğrencilerin bu gemiden en iyi şekilde istifade edebilmeleri için geminin orijinaline uygun olarak restore edileceği belirtildi. Yapılan çalışmaların sonucunda uygulama gemisinin, denizcilik alanı eğitimlerinin STCW 2010 sözleşmesinin gereklerine uygun olarak donatılıp hem teorik hem de uygulamalı eğitimlerle alanında model olması hedefleniyor. Geminin çevresindeki yaklaşık 2 dönümlük alanda, peyzaj çalışmaları son aşamaya gelmiş en kısa sürede öğrencilerin eğitimine ve misafirlerin hizmetine sunulacak. Gemi makineleri bakım onarım ile temel kaynak ve imalat işlemlerine yönelik atölyelerde ise çalışmalar eğitim sınav yönergesi ile standart donatım yönergesi çerçevesinde tamamlanarak eğitim amaçlı çalışmaların yapılmasına başlandı.

Yapılan çalışmalardan memnuniyetini dile getiren Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Üniversitemizde 200’den fazla bölüm ve program mevcut. Dolayısıyla her bölümün ve programın ayrı ayrı laboratuvar, atölye, uygulama alanı kendi içerisinde farklılık gösteriyor. Buradaki çalışmalar denizcilik programları öğrencilerimize yönelik. Bizim her zaman olduğu gibi hedefimiz; alanında uzman, mesleki eğitimini tamamlamış kalifiyeli eleman yetiştirmek. Bu hedefinizi gerçekleştirmek için de öğrencilerinize üst düzey bir eğitim sunmanız gerekiyor. Uygulama gemisiyle öğrencilerimiz deniz ve denizcilik adına karşılaşabilecekleri tüm vakaları burada öncesinde yaşayarak meslek hayatında karşılaşmaları durumunda hızlı gelişen bir olayda nasıl karar vereceğini ve nasıl hareket edeceğini önceden öğrenmiş olacak. Geminin, uygulama merkezi haline dönüşmesinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

ODÜ Basın

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde