24 Temmuz 2024

Vali Balkanlıoğlu, “Ormanın Nimetlerinden Faydalanmalıyız”‏

  • PDF

Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir, Vali İrfan Balkanlıoğlu'na nezaket ziyaretinde bulundu.

 

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Balkanlıoğlu, vatandaşların orman ve orman ürünlerinden faydalanarak, gelir sepetinin genişletilmesi gerektiğini söyledi.

 

Ormanlara herkes tarafından sahip çıkılması gerektiğini savunan Vali İrfan Balkanlıoğlu, vatandaşlara, ormanlar için, devletin yerine, ‘Benim Ormanım’ demeli diye seslendi. Vali Bakanlıoğlu, "Ormanlar devlete ait araziler gibi göründüğü için bazı yerlerde maalesef ormanlarımıza sahip çıkılmıyor. Ormanların, milli varlığımız olduğunu unutmamak gerekiyor. Orman varsa, o memlekette hayat da var demektir. Ormanlar temiz hava sağlamasının yanı sıra erozyonu da önlediği için vatandaşlarımız ‘Benim Ormanım’ demeli ve bu bilinçle hareket etmelidirler" şeklinde konuştu.

 

Vali Balkanlıoğlu; "Vatandaşlarımız Ormanlar Sayesinde Gelir Sepetini Çeşitlendirmeli"

 

Orman sevgisini oluşturmanın yolunun ormandan gelir elde edilmesi ile sağlanacağının altını çizen Vali Balkanlıoğlu, ormanlarda yetiştirilen ceviz, ıhlamur gibi ağaçlar sayesinde fındığın yanı sıra ek gelir elde edilerek, vatandaşların gelir sepetini çeşitlendirmesi gerektiğini vurguladı. Vali Balkanlıoğlu,

"Vatandaşlarımızda bu bilinci oluşturmanın bir yolu da onların ormandan gelir elde etmesini sağlamaktır. Orman ağacı sayılan, kazanç da getiren birçok ağaç türü vardır. Bunların başında Ceviz, Kestane ve Ihlamur gibi ağaçlar geliyor. Bölgemiz iklimine en uygun olarak da ceviz ağacının ön plana çıktığını görüyoruz. Biz, memleket olarak baktığımızda fındık ihraç ediyor, ceviz ithal ediyoruz. Halbuki cevizi de buralarda yetiştirebiliriz. Bu kapsamda devletimiz ceviz fidanının dikilmesinden, arazinin korunaklı bir hale getirilmesine kadar üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşlarımıza sadece bakımını yaptıktan sonra toplayıp satmak kalıyor. Ordu halkının bu cazip tekliften ve imkandan yararlanmasını istiyorum. Mahalle muhtarlarımız, Orman Bölge ve İşletme Müdürlükleri ile temasa geçerek devletimizin sağladığı bu imkandan faydalansınlar. Vatandaşlarımız böylece fındığın dışında gelir sepetini de çeşitlendirmiş olur " açıklamasında bulundu.

 

Giresun Orman Bölge Müdürü Celal Pir ise yaptığı konuşmada, Çatalpınar ilçesinde uygulamaya konulan Ceviz Ormanı'nı hatırlatarak; "Devlet olarak yürüttüğümüz bu tür projeler sayesinde vatandaşlarımızın da geliri artmış oluyor. Bizim de çalışmalarımız bu doğrultuda devam edecektir" diye konuştu.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde