24 Temmuz 2024

KİMSENİN SİZİN UCUBE HEYKELLERİNİZLE UĞRAŞTIĞI YOK, TAMDA DEDİĞİNİZ GİBİ BİZ HİZMET YAPIYORUZ‏

  • PDF

İL BAŞKAN YARDIMCISI, ÇEVRE ŞEHİRCİLİK VE KÜLTÜR BAŞKANI FATİH TİTİZ;

İl Başkan Yardımcısı Çevre Şehircilik ve Kültür Başkanı Fatih Titiz, heykel tartışmasına değinerek , CHP zihniyeti hep bu aziz milletin inanç kodları ile oynamaya kalkmış, milli ve manevi değerleri ayaklar altına almıştır diyerek, Sayın Genel Başkan Yardımcısı, bıraksınlar heykelle uğraşmayı hizmet yapsınlar diyor, tamda biz öyle yapıyoruz. Kimsenin sizin bıraktığınız ucubelerle uğraştığı falan yok, sadece heykelleri başka yere taşıyacağız dedik. Adresini de verdik , heykelleri ziyaret etmek isteyen , beğenen olursa buyursunlar yeni yerinde görsünler, ziyaret etsinler , tanıtsınlar , siz neden heykellerle uğraşıyorsunuz anlamadık diyerek, 10 yıl bu şehirde Başkanlık yapmış sayın Genel Başkan Yardımcısına sormak lazım, siz 10 yılda Ordu’ya ne yaptınız, heykelden başka, biz ne mi yaptık. 2 yıl içinde sizin 10 yıldır namus sözü vererek kaldıramadığınız şehrin orta yerinde kokudan milletin burnunu tuttuğu Durugöl Mahallesindeki çöpü kaldırdık, senin 10 yılda onda birini yapamadığın 752 km sıcak asfaltı 2 yılda yaptık , senin en ufak bir kuraklıkta su sıkıntısı çektirdiğin Ordu’nun sadece altınordu değil tamamının % 90 ‘nın su sorununu çözdük. Daha ne yapmamızı istersin onu da yaparız . Siz, bize hizmet deyin yeter ki , o bizim işimiz , ama sizin işiniz hizmet değil ki, doğru’ya Türkiye’nin en büyük heykellerini siz yaparsınız , Türkiye’nin en pahalı heykelelrini siz yaparsınız , şehiri çöp kokusu sarmış, asfalt yokmuş, su sıkıntısı varmış size ne , siz en büyük heykelleri yapıyorsunuz ya, o size yeter dedi.

İL DIŞINDAN ŞEHİR TURİZMİ ADINA 4 YILDIR SANAT ESERİ HEYKELLERİNİZİ KAÇ KİŞİ ZİYARET ETMİŞTİR

Titiz, Sayın Genel Başkan Yardımcısı, şehir turizmini geliştirmeliyiz diyor CHP yetkililerine sormak lazım madem heykeller sanat eseri bir yapıt 4 yıldır bu heykeller için ilimizi kaç kişi ziyaret etmiştir, dünya’yı karış karış geziyoruz, hiç şüpheniz olmasın, onların milli ve manevi değerleri eğer o tip sanat eserini kaldırıyorsa hiç diyeceğimiz bir şey yok zaten sokaklarında , caddelerinde böyle eserler var, ama bizim milli ve manevi değerlerimiz , örf ve adetimiz , ahlaki yapımız, kimse kusura bakmasın böyle ucubeleri kaldıracak bir yapıda değil. Onun içindir ki CHP zihniyeti bir türlü milleti ile aynı şeyleri düşünmediği için 65 yıldır iktidar yüzü görmemektedir. Daha ne kadar bekleyeceksiniz artık millete dönün ve milletin değerlerine sahip çıkın dedi.

HEYKEL KARARINDAN DOLAYI BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINI TAKDİRLE KARŞILIYOR VE ALKIŞLIYORUZ

İl Başkan Yardımcısı Titiz, Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Enver Yılmaz’ın Altınordu İlçesinde şehir içinde bulunan heykellerin 5 tanesinin tamamen örfümüze, adetimize, milli ve manevi değerlerimize uygun olmadığını bu heykellerin Başka yere taşınacağını belirterek biz bunları depoya koymuyoruz, bunları Kültür Müdürlüğümüz marifetiyle belirlediğimiz müzenin arkasında bir alana yine aleni bir sergileme ortamında sergileme kararını almış bulunuyoruz. Bu çerçevede de biz sanata ve sanatçıya karşı her türlü duyarlılığı gösteririz demiştir. Bunda anlaşılmayacak hiç bir şey yoktur. Sayın Başkan’nın vurgu yaptığı milli ve manevi duygularımıza olan ve ölçüsü itibariyle toplumun genel değerleriyle çok yakışmayan, ilimize yakışmayan bu heykellerle ilgili takdir hakkını kullanmıştır.

Büyükşehir Belediye Başkanını yerli ve milli olduğu için, örfümüze, ananelerimize, ahlaki ve manevi değerlerimize, sahip çıktığı için bu kararını takdirle karşılıyor ve alkışlıyoruz, her zaman olduğu gibi bu konuda da yine en güzel kararı Ordu halkı verecektir dedi.

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde