24 Temmuz 2024

Karadeniz Karma Görsel Sanatlar Sergisi’ne Yoğun İlgi Devam Ediyor

  • PDF

ODÜ “10. Kuruluş Yıl Dönümü” etkinlikleri çerçevesinde Üniversitemizin ev sahipliğinde gerçekleşen “Karadeniz Bölgesi Karma Görsel Sanatlar Sergisi”ne (Blacksea Art Faculty Association) yoğun ilgi devam ediyor.

Sergilenen sanat ürünü çeşitliliği bakımından ve katılım sayısı itibariyle Karadeniz Bölgesi’nde bir ilk olan bu organizasyona, Kastamonu Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü, Recep Tayip Erdoğan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü öğretim üyeleri ile Ordu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenleri ve öğrencileri destek verdi.

              

“Geleceğe dönük yaratıcı düşlerin açığa çıkmasında, sanat ile oluşturulmuş her türlü etkinlik önemli bir belirleyendir”

 

Toplamda 12 üniversiteden 133 öğretim üyesinin destek verdiği sergide, el emeği göz nuru çalışmalar sergilendi. “Karadeniz Bölgesi Görsel Sanatlar Sergisi” adı altında düzenlenen sergi hakkında konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Kadim geleneklerden bu yana bilginin ve duygunun aktarılmasını sağlayan ‘su’, Karadeniz’e kıyısı olan Güzel Sanatlar Fakülteleri, Sanat ve Tasarım Fakülteleri, Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümleri ile aynı amaçla buluştuyor. Üniversitemizin kuruluşunun 10. Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında uzlaşıyı ve toplumsal huzuru sanatın birleştirici gücüyle dillendiriyoruz. Üniversitemiz 21. yüzyılın gereksinimleriyle örtüşen eğitim öğretim disipliniyle kültürel farkındalık ve yaratıcılık eğitiminin her biçimi ile kendini göstermektedir. Sanat, toplumun kültürel mirasının ve değerlerinin farkındalığına sahip olma bilinci geliştiren, bu bilinçle evrensel nitelikleri buluşturabilen etkin bir paydadadır. Geleceğe dönük düşlerin açığa çıkmasında, sanat ile oluşturulmuş her türlü etkinlik önemli bir belirleyiciliğe sahiptir. Her alanda eğitimin nitelikli bir biçimde ivme kazanması sanatın ancak kendisi ile mümkün gözükmektedir. Bu minvalde; Bu serginin açılmasında büyük emeklerinden dolayı Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ata Yakup Kaptana ve karma plastik sanatlar sergisi etkinliğimize katılımları ile bizleri onurlandıran katılımcı üniversitelere, akademisyenlere, Giresun Üniversitesi Görele Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Osman Altıntaş, Ondokuz Mayıs Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çağatay Karahan ve Karadeniz Teknik Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan V. Prof. Dr. Ayhan Karadayı'ya, Üniversitemiz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Ordu’da bulunan özel okulların ve devlet ilk ve orta okullarının, Güzel Sanatlar Liseleri öğrencilerinin büyük ilgi gösterdiği görsel sanatlar sergisi, 8 Nisan 2016 tarihine kadar Ordu Üniversitesi Morfoloji Binası Fuaye alanında gösterime devam edecek.

ODÜ Basın

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde