24 Temmuz 2024

'MASAL ANLATMA VE CANLANDIRMA' YARIŞMASI DÜZENLENDİ

  • PDF

Ünye İlçe Halk Kütüphanesi, 52. Kütüphaneler Haftası etkinlikleri kapsamında ilkokul 3. ve 4. sınıflar arası 'Masal Anlatma ve Canlandırma' yarışması düzenlendi. 
Kütüphane Haftası'nın 52. Yılı nedeniyle ayrı bir önem verilen programda Şehit Cemal Mutlu İlköğretim 4-K sınıfı öğrencisi Ebru Kop 276 puanla yarışmada birinci oldu. 
Her yıl kutlanan kütüphaneler haftasının bu yıl 52. yılı olması nedeniyle, İlçe Halk Kütüphanesi tarafından ayrı bir önemle kutlanmaya başlanan 28 Mart-3 Nisan Kütüphaneler Haftası programında ilk olarak ilkokul 3. ve 4. Sınıflar arası 'Masal Anlatma ve Canlandırma' yarışması düzenlendi. Jüri tarafından yapılan değerlendirmelerle düzenlenen yarışmada 12 öğrenci masal anlatarak, canlandırma yaptı.
Yarışma öncesi açıklamada bulunan Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, amaçlarının çocuklara masal okuma alışkanlığı kazandırmak olduğunu söyledi. Kocaoğlu konuşmasında "Çocuklarımızın öz güvenlerini geliştirerek jest ve mimiklerle masal dünyalarını anlatmalarını istedik. Bu şekilde onların içlerindeki duyguyu dışarı yansıtmış da oluyoruz. Her yıl kutlanan kütüphaneler haftasının bu yıl 52.’sini kutluyoruz. 52 Ordu plakası ve bu anlamda plakamızla birlikte Ordu’muzu tanıtmak açısından el ele vererek Ünye’nin güçlü sesini tüm Türkiye’ye duyuracağız. Bu anlamda bizim öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve tüm Ünye’ye ihtiyacımız var. Kütüphane haftası bu yıl 28 Mart ile 3 Nisan tarihleri arasında 1 hafta boyunca kutlanacak. 30 Mart Çarşamba günü Ünye Cumhuriyet Meydanı'nda 12.30-13.00 saatleri arasında sessiz okuma eylemi gerçekleştireceğiz. Gerçekleştireceğimiz okuma eyleminde meydanın doldurmayı hedefliyoruz. Ünye Halk Kütüphanesi sadece çocukların değil tüm 7’den 70’e tüm Ünye’nin kütüphanesidir. Ünye Halk Kütüphanesi'nde 30 bin kitabımız var. Bu kadar kitaba rağmen vatandaşlarımızın okuma alışkanlığı çok az, okuma alışkanlığını arttırmak için sürekli çalışmalar yapıyoruz. http://koha.ekutuphane.gov.tr adresindeki sistem üzerinden kütüphanemizden her türlü hizmet alabilirsiniz. İstediğiniz kitabın kütüphanemizde olup olmadığını sistem üzerinden kontrol edebilir, isterseniz kitabı sistemden ayırtabilirsiniz. Sistemde herhangi bir konu hakkında kitap taraması da yapabilirsiniz. Mesela tarama alanına ekonomi yazarak kütüphanemiz bünyesindeki ekonomi kitaplarına ulaşabilirsiniz. Hizmetimizde sınır yok” dedi.
Yarışmanın birincisi 276 puanla Şehit Cemal Mutlu İlkokulu 4-K sınıfı öğrencisi Ebru Kop, ikinci 273 puanla Prof. Dr. Necmettin Polvan İlkokulu 3-A sınıfı öğrencisi Ayşenur Aytürk, üçüncü ise 268 puanla Atatürk İlkokulu 4-C sınıfı öğrencisi Eylül Ezgi Atabay oldu.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde