24 Temmuz 2024

AK PARTİ FATSA İLÇE BAŞKANI ABDULLAH UÇAR: “FATSA İÇİN DÖRT ANA TALEPTE BULUNDUK”

  • PDF

Ordu ziyaretleri kapsamında Fatsa ilçesini ziyaret eden ve Fatsa Devlet Hastanesi açılışını gerçekleştiren Başbakan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, geniş katılımlı bir istişare toplantısı gerçekleştirdi.

AK Parti Fatsa İlçe Teşkilatı başkanlığında düzenlenen toplantıya Numan Kurtulmuş’un yanı sıra, Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Ordu Milletvekilleri, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Fatsa’da ki sivil toplum örgütleri başkanları katılım gösterdi.

Fatsa için dört ana maddenin öne çıktığı toplantıda, karşılıklı görüş ve isteklerde bulunuldu.

Fatsa adına faydalı bir istişare toplantısı yapıldığını kaydeden AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar toplantının gündemi ve detaylarına ilişkin gazetemize özel açıklamalarda bulundu.

Fatsa adına ortak akıl ve tek fikirde buluşularak Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş’a taleplerini sıraladıklarını belirten Abdullah Uçar, dört ana maddeyi “Organize Sanayi Bölgesi, Fatsa Çevre Yolu, Fatsa ilçemize yeni bir fakülte kazandırılması ve Milli Eğitim kanalında tekli eğitime geçilme” olarak kaydetti.

“Aynı masa etrafında Fatsa için toplandık”

Ak Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamalarını şu ifadelerle sürdürdü: “Başbakan Yardımcımız Numan Kurtulmuş’un katılımlarıyla bir takım programlar gerçekleştirdik. Ak Parti Fatsa İlçe Teşkilatı başkanlığında bir toplantı tertip ettik. Bu toplantı uzun zamandır yapmayı planladığım ve önem verdiğim bir istişare toplantısıydı.  Başbakan Yardımcımız Prof. Dr. Numan Kurtulmuşun ile Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanımız Enver Yılmaz, Fatsa Belediye Başkanımız Hüseyin Anlayan, Ordu Milletvekillerimiz, Fatsa Kaymakamı Mehmet Yapıcı ve Fatsa’da ki bütün sivil toplum örgütleri başkanlarının katılım gösterdiği bir toplantı düzenledik. Bu toplantıda özellikle söz alarak şuan ilçemizde ihtiyacımız olan hizmetleri teker teker sıraladım ve Başbakan Yarımcımız Numan Bey’e ilettim” dedi.

“Yeni fakülte çalışmalarına da yakın bir zamanda başlayacağız”

Tüm Sivil Toplum Kuruluşları başkanlarıyla görüşüp aynı ortak akıl ve tek fikir ile Numan Bey’in karşısına çıktık diyen Uçar: “Numan Kurtulmuş faktörü bizim için büyük bir artıdır. İlettiğimiz taleplerden bir tanesi çevre yolu talebimizin bir an önce yatırım programına alınmasıydı. İkinci talebimiz Fatsa’ya artık Deniz Bilimleri Fakültesinden sonra ikinci bir fakülte kazandırılmasıydı. Türkiye’de çok nadir olan bir fakültenin buraya kazandırılması noktasında talebimiz oldu. Bunun müjdesini şimdiden kamuoyuyla paylaşmak isterim. Yeni fakülte çalışmalarına da yakın bir zamanda başlayacağız” dedi.

“Organize Sanayi Bölgesi ve Tekli Öğretime geçilmesi dört talebimiz içinde”

AK Parti Fatsa İlçe Başkanı Abdullah Uçar: “Bir diğer talebimiz Organize Sanayi Bölgesi’nin genişletilme çalışmalarıyla ilgili oldu. Fatsa Organize Sanayi Bölgesinin şu anda hemen hemen bin dönümlük alan tahsisi yapıldı. Süreç olarak hızlandırılması ve ödenek alınması hususunda bir an önce yatırım programına alınmasını talep ettik. Dördüncü ve son talebimiz ise, tekli öğretime geçebilmemiz için beş adet okula ihtiyacımız var. Yani sabahçı akşamcı ayrımı olmayacak. Sabah sekiz buçukta okula giren öğrenci sat üç buçuk civarlarında eğitimini tamamlamış olacak.

İlettiğimiz taleplerin hepsini Numan Bey’de dinledi ve not aldı. Ardından Sivil Toplum Kuruluşlarındaki arkadaşlara yatırımlar ile ilgili fikirlerini sordu. Şunu söyleyebilirim ki saydığım dört madde Fatsa’mız için ortak noktadır. Bu kadro ile birlikte yeniden tekrar Ankara’da Numan Bey’i ve milletvekillerimizi ziyaret ederek süreci takip edeceğiz” dedi.

“Fatsa’mıza böyle bir haberi vermeyi istiyoruz”

ÖSYM sınavlarının Fatsa’da yapılmasıyla bir çalışma olacak mı? sorumuza yönelik cevap veren Başkan Uçan: “ÖSYM sınavlarının Fatsa ilçesinde yapılması da geçmiş dönemlerde gündeme gelen hususlardan bir tanesiydi. Bu konu şu anda masadadır. İnşallah bu yıl bu konunun takibini yapacağız. Yasayla ilgili sıkıntılar mevcut. İnşallah bunları da aşarak Fatsa’mıza böyle bir haberi vermeyi istiyoruz. Şuan için kesin bir netice alamadık” dedi.

Başkan Uçar son olarak Fatsa Devlet Hastanesinde emeği geçen herkese bir kez daha teşekkür etti: “ Bu Fatsa’mız için yapılan tek kalemde yaklaşık 85 trilyon civarında bir yatırımdır. Ben özellikle yeniden belirtmek istiyorum ki Fatsa Devlet Hastanesi’nin planlama aşamasından şu anki aşamaya kadar emeği geçen siyasilerimize bürokratlarımıza cani gönülden teşekkür ediyorum” ifadelerinde bulundu.

Yeni Haber

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde