24 Temmuz 2024

Av. Doğan Pehlivan: “Fatsa’ya; coğrafyasının, insan yapısının ve güzelliklerinin bir arada tutulabildiği bir bakış açısı gerekmektedir”

  • PDF

Emre ESER ile ‘Haftanın Konuğunu’ 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Milletvekili Aday Aday’ı olan Av. Doğan Pehlivan oldu.

Av. Doğan Pehlivan Fatsa’nın genel durumuna ilişkin sorularımızı cevaplandırarak; geleceğe dair siyasi hedeflerini bizlerle paylaştı.

Emre Eser: Sayın Pehlivan; sizce Fatsa’nın en önem arz eden ihtiyaçları nelerdir?

Doğan Pehlivan: Fatsa bulunduğu coğrafya itibariyle, öncelikle konumunu ticari olarak değerlendirebilecek projelere ihtiyaç duymaktadır. Samsun’dan Artvin’e kadar uzanan sahil yolları içerisinde Fatsa gerek doğal güzellikleri gerekse insan yapısı itibariyle gelişmeye ve her türlü yatırıma açık bir şehir mahiyetindedir. Fatsa’ya; coğrafyasının, insan yapısının ve güzelliklerinin bir arada tutulabildiği bir bakış açısı gerekmektedir. Bu açıdan öncelikli olarak turizm sektöründen nasıl faydalanılabilineceği üzerinde projeler geliştirilmesi gerekmektedir. Şuan ki durumda dahi basit bir plan çerçevesinde, Fatsa merkez, kordon boyu, Bolaman ve Yalıköy sınırlarına kadar uzanan sınırda turistik tesisler üzerinde çalışma yapılabilir. Sahil kordon boyunca ve özellikle ailelerin kullandığı alanlarda gece gündüz 24 saat sürekli olarak sahil zabıtalarının görevlendirilmesi veya Emniyet Müdürlüğü, Kaymakamlık ve Belediye işbirliğiyle buna benzer bir çalışma yapılabilir.

Fatsa çevre ilçelerden göç alan ve gittikçe nüfusu artan bir yapıya sahip olduğu dikkate alınarak; çevre düzenlemeleri ve yerleşim planlamalarının bu gelişim hesaplanarak ileriye yönelik projeler hesaplanmalıdır.

Eğitim ve kültürel anlamda daha çok fedakârlık esasıyla çalışan ve kendi ayakları üzerinde durmaya çalışan, tiyatro grupları, dernek, vakıf ve diğer STK’ların destekleneceği projelere daha çok yer verilmelidir.

Özellikle sosyal medya üzerinden büyümeye terk edilmiş çocuklar için gelişimlerine teknolojiden uzak, manuel eylemlere katkı yapacak her türlü etkinlik desteklenmeli ve bu projelerin üretilmesi teşvik edilmelidir.

Emre ESER: Fatsa’da 3 dönemdir yerel iktidarın koltuğu AK Partili yöneticiler tarafından doldurulmaktadır. Bu süre zarfı içerisinde Fatsa’ya kazandırılan en değerli yatırım hangileri olmuştur?

Doğan Pehlivan: Yerel yönetim olarak Fatsa’ya, Kültür Sarayı, Spor Kompleksi ve yol çalışmaları açısından ciddi yatırımlar yapılmıştır. Bu yatırımlar maddi açıdan ve yararlılığı açısından tartışmaya dahi açık olmayacak derecede değerli yatırımlardır. Emeği geçenlere şahsım adına teşekkür ediyorum.

Emre Eser: 2014 yılı yerel seçimlerden çıkalı tam 2 yıl oldu. Sizce Ordu ili Büyükşehir olduktan sonra Fatsa gerekli olan ve yeteri kadar yatırıma kavuşabildi mi?

Doğan Pehlivan: Açıkçası 2 yıllık süre, adeta yeniden yapılanma başlayan bir sistemin gereklerini yerine getirmesi için yeterli değildir. Henüz ilçeler arası koordinasyon, köy olan yerleşim yerlerinin mahalle haline gelmesinden kaynaklanan bir takım sorunlar tam olarak halledilememiş gibi görünse de; Büyükşehir Belediyesi tarafından tüm ilçelere yönelik önemli projeler hazırlanmış ve adım adım çalışmalara başlanmıştır. İnanıyorum ki bugün sancılı olan bir takım hususlar en çabuk şekilde çözüme kavuşturularak, Fatsa adeta ikinci bir merkez ilçe haline dönüştürüleceğinden şüphem yoktur. Kaldı ki herkesin malumu olan yaklaşık 8 ilçenin coğrafik ve ekonomi açısından Fatsa ile olan yakın bağı mutlaka yapılacak olan proje ve yatırımlarda hesaba katılacaktır.

Emre Eser: Hayalinizde ki Fatsa’dan birazcık bahseder misiniz? Fatsa ile ilgili düşünceleriniz nelerdir?

Doğan Pehlivan: Ben Fatsa’da doğdum burada büyüdüm, hatta Üniversitedeyken dahi sınav tarihleri dışındaki çoğu zamanımı yine burada vakit geçirmeyi tercih ederdim. İş imkânı olarak da İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde Avukatlık yapabilme imkanım olmasına rağmen hiçbir şekilde Fatsa dışında bir yerde hayatımı idame ettirmeyi düşünmedim. Ben en çok bölgemizin insan yapısını seviyorum, bence Fatsa küçük bir Türkiye gibi, her görüş, mezhep ve insanın yüzlerce ortak noktada yaşayabildiği ve çoğu bölgenin aksine birbirlerinden olumlu etkilenebildiği bir ilçede yaşıyoruz. Siyasi ayrıştırmacılıktan ötede bir yerlerde buluşma noktalarının önem arz ettiği ender bir ilçedir Fatsa. Çevre düzenlemeleri bitmiş, çocuk oyun parkları ve gezi alanları ciddiye alınarak dizayn edilmiş, bisiklet sahaları ayrılmış, spor aktiviteleri önemsenmiş, kültürel etkinlikleri zorunluluk hissederek değil normalleşmiş ve bir yasam kalitesi haline dönüşmüş, ailelerin kendilerine zaman ayırmaya fırsat buldukları küçük bir Türkiye olarak kalmasını hayal ediyorum Fatsa’nın.

Emre Eser: Sizce Fatsa’ya Kent Konseyi kurulmalı mıdır?

Doğan Pehlivan: Şuan aktif Halde çalışan bir konsey mevcuttur, Ordu İli için henüz Büyükşehir bazında genç bir delikanlı diyebiliriz, bu açıdan bir takım oluşumların icraatlarını takip edip eksiklikler görülerek tecrübe edilecek hamleler yapılması gerektiğini düşünüyorum. Mevcut konsey’in işlevsel durumu etkinliği ve yaptırım gücü sınandıktan sonra ihtiyaçları karşılayabilecek bir oluşumun yerine getirilmesi yapılacak en doğru şey olacaktır. Bu açıdan da bu “delikanlının” biraz daha tecrübeyle sabitleyebileceği eylemler için zamana ihtiyacı vardı. İşlevi yerine getiremeyecekse şimdilik Fatsa için Konsey Kurulması anlam ifade etmeyeceğini düşünüyorum.

Emre Eser: 1 Kasım seçimlerinde AK Parti Milletvekili Aday Aday’ı oldunuz. 2019 yılında gerçekleşecek olan seçimlerde siyaset arenasında sizi tekrardan görebilecek miyiz?

Doğan Pehlivan: Beni tanıyanlar bilir, tanımakta güçlük çekenlere bir şey söylemek istiyorum: ben nefsim ve dünyam için hiçbir zaman “ben varım demem ve bunu kimse de dedirtemez. Aday adaylığı sürecinde yaşananlar malumunuz, bu süreçte çevremize olduğumuz yeri, olduğumuz yerdeki duruşumuzu net bir çizgi ile belirlemek gerektiğini düşünerek adaylığımı açıklamıştım. Adaylığı açıklarken de aklımda, nasibimiz siyasetten yanaysa seve seve vatana hizmet ederiz vardı. Bugünde yarın da bu hevesimiz siyaseten olsa da olmasa da artarak devam ediyor. Gerek yerel gerekse genel anlamda siyasetin içinde bulunmayı ilerleyen süreçlerde yeniden arzuluyorum.

Emre Eser: Bölge Milletvekili Ergün TAŞÇI Fatsa için velinimet olabilecek midir?

Doğan Pehlivan: Ergün Bey’in heyecan ve hevesle gayretli olduğuna şüphem yok. Kendisinin, zamanla artarak daha da başarılı işlere imza atacağına inanıyorum. Bölge için kendisinden beklenti çok. Ergün beyin birikimleri, Ankara bürokrasisindeki etkin çalışmaları Allah’ında yardımıyla bu taleplere karşılık vereceğini düşünüyorum.

Emre Eser: Son olarak hayata dair söylemek istediğiniz nelerdir?

Doğan Pehlivan: Görüneni fark edebilmek yaşama önsözdür… Ben hep güzel baktım hayata, güzel görmenin ön koşulu olarak bildim bunu. Elimdekini sevdim, eldekinin en iyisini yapmak istedim ve ona göre yaşadım. İnsan elindekine şükredince dağıtmayı, olmayana sabredince Hay’dan gelenin Hu’ya döneceğini öğreniyor. Kalp kırmamayı bilince insan gülümsemeyi öğreniyor, yardımı uzatınca tutunacak binlerce kalp hissediyor, saygılı olmayı düstur edince kendine sevildiğini biliyor ve öğreniyor insan... İnsan ömrünün yarısını geleceği hayal ederek yaşarken o gelecekte öleceğini unutarak yaşlanıp gidiyor… Saygı, sevgi ve muhabbetler olsun herkese…Teşekkürler….

Röportaj: Emre ESER

 

 

 

 

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde