24 Temmuz 2024

Ordulu Öğrenciler Proje Birincilik Ödülünü Aldı

  • PDF

KÖKENLİ İLKOKULU ULUSLARARASI TURNUVA YOLUNDA

Dünyada 80 ülkede yapılan First Lego League (FLL) etkinliğini Türkiye’de Bilim Kahramanları Derneği düzenlemektedir.

Turnuvalara 4-10 kişiden oluşan takımlar, 2-3 ay öncesinden çalışarak o sene belirlenmiş olan temaya ilişkin robot tasarlayıp, program yazmakta , araştırmalar sonucu projeler hazırlayarak çözümler üretmekte ve bu proje sunumlarını yapmaktadır. Bilim Kahramanları Derneği tarafından 5 Bölgede (Ankara, İzmir, Bursa, İstanbul Anadolu ve İstanbul Avrupa)Bölgesel turnuvalar düzenlenmekte, bu bölgelerde  4 kategoride ödül alan takımlar Ulusal Turnuvaya katılma hakkı kazanmaktadır.

Bu yıl 5 bölgeden toplam 255 takım turnuvalara katılmış olup, 44 takım İstanbul’da ulusal turnuvada yarışma hakkı elde edecektir. Bölge turnuvaları halen devam etmektedir. Ulusal Turnuva 19-20 Mart tarihlerinde İstanbul’da yapılacak, sıralamada ilk 6 takım Uluslararası Turnuvalarda Türkiye’yi temsilen yarışacaktır.

Bu turnuvalar kapsamında Altınordu Kökenli İlkokulu “Çöpe çözüm, çöple çözüm” temasından hareketle “Çöpü Vaktinde Besine Dönüştür.” projesiyle İzmir’deki 34 okulun (Devlet Okullar,Özel Kolejler, Bilim Sanat Merkezleri v.b) katılımıyla gerçekleşen Bölgesel Turnuvada proje 1.lik ödülü alarak İstanbul’da yapılacak olan Ulusal turnuvaya katılma hakkı kazandı.

Kökenli İlkokulu takımı 19-20 Mart tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan Ulusal turnuvada 4 kategoriden(Robot teknik, robot performans, proje, proje özdeğerler) birinden ödül alınması halinde uluslararası turnuvalara katılma hakkı kazanacak.

Yorum ekle


Güvenlik kodu
Yenile

trafik cezası öde kredi kartı ile fatura öde online fatura ödeme fatura öde